Kaj bo z Ligo ABA? Cedevita proti Grkom

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

V tajnosti, ki pa se je razblinila kot milni mehurček, je za jutri sklican sestanek klubov Lige ABA. Da zbere klube v Zagrebu, se je čutila poklicana podgoriška Budućnost, ki pa na sestanek ni vabila Crvene zvezde in FMP-ja, razlog je jasen. „Zagotovo ne bomo več igrali v Ligi Nebojša Čovića,“ je že večkrat poudaril predsednik Budućnosti Dragan Bokan, ki naj bi jutri klubov predstavil tudi detajlno poročilo po finalu, ki je v regiji vzdignil precej prahu, košarka je bila v 17. planu, pred njo pa vse ostalo…

Vabilo na sestanek v Zagreb je dobila tudi Petrol Olimpija.

Ob tem je treba vedeti, da je Liga ABA sklicala skupščino, ki pa so jo s 14. prestavili na 24. maj, po nekaterih podatkih pa naj bi potekala v Banja Luki.

Na tej skupščini, verjetno pa tudi jutri, bo tekla beseda tudi o tem, kako blizu ali daleč regiji je pirejski Olympiakos. Po pisanju spletnega portala Mondo.rs, so Cedevita, Crvena zvezda, FMP Železnik in Mega proti vključitvi Grkov v regijo.

Ob tem se Partizan in Budućnost še vedno nadejata milosti in naklonjenosti Evrolige, ki bo podelila še eno posebno vabilo za novo sezono. Ob tem pa morda celotna regija pozablja, da prihodnje leto poteče pogodba Lige ABA in Evrolige. Zato ne bi bilo slabo, da se regija zresni, postavi košarko na prvo mesto, osebne interese pa na 17. Le tako bomo trajali v Evroligi.