KAJ BO S HELIOSOM: Predsednik poziva župana, da plača 150.000!

Rubrika: Liga Nova KBM

Novi šefi Heliosa so že na novinarski konferenci opozorili, da ne bodo dali denarja za domžalsko košarko, če svoje ne doda občina Domžale. Ker se to ni zgodilo, predsednik kluba Aleš Klavžar javno poziva župana Tonija Dragarja in občinske svetnike.

Pismo objavljamo v celoti:

Spoštovani,

košarkarski klub iz Domžal je v samem vrhu slovenske košarke, tako v članskih kot v mladinskih kategorijah. Pod vodstvom naših trenerjev v klubu trenira več kot 700 otrok. Košarka predstavlja posebno in pomembno vlogo v življenju vsakega izmed teh otrok. Med njimi so bodoče zvezde košarke, ki bodo predstavljale nacionalni ponos na evropskih in svetovnih prvenstvih v vseh kategorijah. Domžale so že od nekdaj prepoznane kot košarkarsko mesto in vsi smo na to ponosni. Naš skupni cilj bi moral biti, da košarkarjem zagotovimo podporo, ki si jo zaslužijo.

V zadnjih mesecih je družba Helios v klub vložila veliko denarja in drugih virov. Da bi navijače pripeljali v dvorano in presegli njihova pričakovanja poleg tega pripravljamo tudi številne novosti: novo ime, podoba in barve kluba, novi dresi ekip, posodobitev dvorane ter inovativni zabavni vložki, bodo ob odlični igri v prvi vrsti, skrbeli za atraktivne tekme.

Kot smo na novinarski konferenci KK Heliosa Domžale povedali že junija, želi družba Helios košarkarski klub v Domžalah podpirati tudi dalje. Vendar pa bomo nadaljnjo podporo lahko zagotovili le v primeru, da bo z večjim finančnim vložkom podporo klubu izkazala tudi občina ter tudi ljubitelji košarke v lokalnem okolju preko nakupa sezonskih vstopnic. Prodaja le-teh že lepo napreduje in prepričani smo, da bodo ljubitelji košarke z nakupom 500 sezonskih vstopnic dokazali, da si želijo košarke tudi v prihodnje.

Gospod župan in občinski svetniki, v klubu ponovno apeliramo na vas, da klub in košarko v Domžalah podprete s finančnim vložkom 150.000 € – 200.000 €. Vaš vložek je odločilnega pomena za obstoj košarke in razvoj mladih talentov v tem tradicionalnem športu.

Lep pozdrav,

Aleš Klavžar,
Predsednik KK Helios Domžale