Kadetinje v A diviziji, jutri za zlato kolajno!

s kategorijo
Novice
.

Reprezentanca deklet U16 je s 67:60 premagala Norveško in se uvrstila v veliki finale evropskega prvenstva divizije B. Naše košarkarice so si z zmago prav tako že zagotovile napredovanje v divizijo A, jutri pa se bodo za naslov prvakinj pomerile z zmagovalkami obračuna med Portugalsko in Hrvaško. Obračun se bo začel ob 19.30 uri.

Slovenske košarkarice so, predvsem po zaslugi izjemne zadnje četrtine, po dolgi in napeti borbi le strle upor Norvežank in se uvrstile v veliki finale evropskega prvenstva. Uvodne minute so sicer pripadle nasprotnicam, ki so dobro izkoriščale fizično prednost pod obročem. Ekipi sta se v prvih dvajsetih minutah izmenjavali v vodstvu, na koncu je bilo kar 21 izmenjav vodstva, Slovenke pa so na glavni odmor odšle z dvema točkama prednosti.

Tretja četrtina je pripadla Norvežankam, ki so si uspele priigrati vodstvo in so v tem delu tekme nadzirale ritem igre. Na začetku zadnje četrtine pa so naše košarkarice zaigrale agresivneje in si na krilih glasnih slovenskih navijačev še pred koncem tekme priigrale visokih deset točk prednosti. Ključna za zmago je bila slovenska klop, ki je kar s 25:0 nadigrala današnje nasprotnice. Strelsko najučinkovitejši sta bili Ana Vita Mićunović z 12 točkami in Hana Ivanuša z 10 točkami.

EP DU16, skupina B, polfinale, 23.8.
SLOVENIJA
– Norveška 67:60
Slovenija: Mičunovič 12, Čeh, Ude 8 (7 skokov), Šrot 5, Ivanuša 10 (5 skokov), Burgar 8 (9 skokov), Dragar 8 (6 skokov, 4 podaje), Jelenc 9 (6 skokov).

Gašper Sluga, selektor reprezentance deklet U16:
“Nismo blesteli, dekleta so čutila pritisk rezultata, ki so ga vsi pričakovali, a to je sedaj najmanj pomembno. Umetniški vtis ne šteje na takih tekmah, šteje pa odnos do dresa, borbenost in to, da verjameš do konca. In to je bilo pri igralkah vidno! Iskreno jim čestitam za zgodovinski uspeh, prav tako sodelavcem v strokovnemu štabu, ki svoje delo opravlja zelo kvalitetno ter hvala glasnim navijačem za vso podporo, ki si jo dekleta nedvomno zaslužijo. To težko prigarano zmago posvečamo Sari Garić!”