Kadeti suvereni proti Madžarski

v rubriki
Mlajše selekcije
s kategorijo
Novice
.

Slovenska reprezentanca do 16 let je v soboto začela s pripravljalnimi tekmami na evropsko prvenstvo, ki se bo začelo 10. avgusta v Srbiji. Slovenci so na prvi tekmi v Slovenj Gradcu zmagali z 68:44. V nedeljo se je Slovenija ponovno pomerila z Madžarsko in tudi tokrat visoko zmagala s 85:42. Naslednje pripravljalne tekme bodo Slovenci odigrali na turnirju v Srbiji (19. – 21. julij).

Pripravljalni tekmi, 7.7.
SLOVENIJA – Madžarska 68:44 (16:17, 21:17, 18:3, 13:7)
Slovenija: Tekavčič in Malovčič po 14, Klavžar K. 11, Klavžar U. 8, Krmac 4, Hodej (6 skokov), Prah in Fajfar po 3, Medved, Snoj, Frelih in Ščuka po 2, Pajk, Flerin.

Slovenska reprezentanca do 16 let je v soboto začela s pripravljalnimi tekmami na evropsko prvenstvo v Srbiji. Slovenci so se v Slovenj Gradcu pomerili z reprezentanco Madžarske in visoko zmagali z 68:44. Odločilna je bila tretja četrtina, ki so jo varovanci Dejana Gašparina odigrali odlično predvsem v obrambi, saj so gostom dovolili doseči le tri točke. Na koncu so Slovenci zmagali z 68:44. Luka Tekavčič in Alen Malovčič sta dosegla po 14 točk, kapetan Kim Klavžar jih je dodal 11. V nedeljo bo v Slovenj Gradcu na sporedu še drugo srečanje z Madžarsko.

8.7.
SLOVENIJA – Madžarski 85:42 (19:7, 28:11, 17:11, 21:13)
Slovenija: Orel 16 (7 skokov), Hodej in Fajfar po 10, Malovčič in Ciani po 8, Krmac 7, Bašič 6, Ščuka 5, Frelih (6 skokov), Klavžar K. in Jugovic (6 podaj) po 4, Tekavčič 3, Klavžar U., Ivankovič.

Slovenija je dobila tudi drugo pripravljalno tekmo v Slovenj Gradcu. Varovanci Dejana Gašparina so bili tudi v drugo boljši od Madžarske, na drugem srečanju so zmagali s 85:42. Slovenska izbrana vrsta je že v prvem polčasu napravila praktično neulovljivo razliko. Na glavni odmor so se Slovenci odpravili s prednostjo 29 točk (47:18). Tudi v nadaljevanju obračuna je bila Slovenija razred zase in tekmo pripeljala v svojo korist. Najboljši strelec Slovenije je bil Anej Orel s 16 točkami (7 skokov), Blaž Hodej in Teo Fajfar sta jih pristavila po deset.

V pripravljalnem obdobju, ki bo trajalo dober mesec, bo reprezentanca odigrala deset pripravljalnih tekem. Po turnirju v Slovenj Gradcu bo Slovenija sredi meseca julija gostovala v Srbiji, kjer se bodo, poleg dveh obračunov proti domači reprezentanci, Slovenci srečali še s Švicarji. Ob koncu meseca se bodo varovanci Dejana Gašparina udeležili še močnega turnirja v Italija (Italija, Nemčija in Francija). Pred odhodom na prvenstvo v Srbijo se bodo naši košarkarji še dvakrat srečali z Bosno in Hercegovino.

Tekmeci Slovenije v skupinskem delu evropskega prvenstva bodo Izraelci, Litovci in Črnogorci.

Izjava po tekmah v Slovenj Gradcu:

Dejan Gašparin, selektor reprezentance do 16 let:
“Fante bi pohvalil za zelo dobro oddelan prvi ciklus. Opravili smo osem treningov in odigrali dve tekmi. Ekipa se maksimalno trudi in je skoncentrirana na košarko. Na drugi tekmi smo preizkusili nekaj novih stvari in odigrali v spremenjeni postavi. Smo pa šele na začetku in čaka nas še ogromno dela. Fante čakata dva dneva počitka in nato pet dni treningov v naslednjem ciklu.”