Kadeti brez četrtfinala, usodna Srbija z Nikitovičem

v rubriki
Reprezentanca
s kategorijo
Novice
.

Reprezentanca fantov U16 je po hudem boju žal izgubila tekmo osmine finala proti Srbiji (64:67), ki jo vodi nekdanji trener Olimpije Saša Ni. Naši fantje bodo tekmovanje nadaljevali z razvrstitvenimi tekmami od 9. – 16. mesta, prva in hkrati zelo pomembna tekma za obstanek v diviziji A, je na sporedu jutri ob 14:15 proti reprezentanci Nemčije.

Slovenski košarkarji so odlično začeli obračun proti Srbiji, prvi povedli ter v prvih desetih minutah nadigrali svoje nasprotnike, ki so v tem delu tekme vseskozi zaostajali. Pred drugo četrtino so Slovenci vodili z 20:17, nato pa so Srbi v dvanajsti minuti prvič prišli do rezultatske prednosti. Igra obeh moštev se je nekoliko umirila in ekipi pa sta se do konca druge četrtine izmenjavali v vodstvu. Srbski košarkarji so zadnjih sedem minut prvega polčasa igrali z bonusom štirih osebnih napak, kar pa naši fantje niso uspeli izkoristiti v svojo prid. Klub temu, so z moštveno igro v napadu in čvrsto obrambo uspeli zadržati vodstvo in pred tretjo četrtino vodili s 35:33.

Slovenci so silovito začeli drugi polčas in si po petih minutah igre, s trojko Urbana Klavžarja, priigrali osem točk prednosti (37:45), ki so jih uspeli zadržati vse do zadnjih dveh minut. Srbski košarkarji so nato z delnim izidom 12:3 ujeli priključek in pred zadnjim delom tekme povedli z 48:49. Srbi so tudi na začetku tretje četrtine nadaljevali z uspešnim nizom, ki so ga Slovenci, s košem Marka Filipa Ivankoviča, prekinili šele po štirih minutah igre (52:60). Naši fantje so nato v dobri minuti zadeli dva odprta meta za tri točke in pred nadaljevanjem znižali rezultat na 58:62. Urban Klavžar je s svojo 22 točko dve minuti pred koncem izenačil na 62:62, nato pa so naši fantje v zadnjih dveh napadih zapravili dve priložnosti za izenačenje in tekma se je končala z rezultatom 64:67 v korist Srbije.

Pri Sloveniji je Urban Klavžar dosegel 22 točk, 12 jih je prispeval Križanič, Ivankovič pa 11. Saša Ciani je dosegel 8 točk in zbral 15 skokov. Slovenija se bo jutri pomerila s poražencem obračuna med Španijo in Nemčijo.Dejan Gašparin, selektor reprezentance fantov U16:
“Žal nam ni uspelo zmagati praktično dobljene tekme. Nasprotnik je bil v odločilnih trenutkih boljši v skoku, mi pa premalo natančni s črte prostih metov. Jutri je nova najpomembnejša tekma na prvenstvu.”

EP U16, A divizija, razigravanje, 13.8.
Slovenija – Srbija 64:67
Slovenija: Ciani 8, Križanič 12, Ivankovič 11, Klavžar 22, Mirtič 1, Oberlajt 5, Rudović 5, Sivka, Haskić, Višnikar, Flerin, Klobučar

prvi del:

1. krog, 9.8.
Slovenija – Turčija 52:74

2. krog, 10.8.
Slovenija – Estonija 68:63

3. krog, 11.8.
Slovenija – Litva 64:65