JR Smith ‘izsilil’ podaljšek, James za zgodovino, Bojevniki s prvo zmago

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

George Hill je imel po podaji LeBron Jamesa in storjeni osebni napaki nad njim 5 sekund pred koncem tekme možnost, da Cleveland povede za eno točko. Prvi prosti met je zadel in izenačil rezultat, drugega pa zgrešil. V boju za žogo je bil najspretnejši JR Smith in za trenutek je kazalo, da ima tudi relativno prosto pot za met na koš – toda namesto tega se je odločil ‘zbežati’ iz rakete in čakati na konec tekme, saj je očitno mislil, da Cleveland vodi – po besnem mahanju soigralcev, predvsem Jamesa, je žogo le spravil do prostega Hilla, ki pa je bil z metom prepozen.

 

Morda še bolj odločilen trenutek se je zgodil še napad prej, ko so sodniki najprej dosodili osebno napako Duranta v napadu nad Jamesom, s čimer bi imel Cleveland možnost še nadgraditi minimalno vodstvo v tistem trenutku, po ponovnem ogledu posnetka pa so dosodili osebno napako Jamesa in Durant je darilo izkoristil in zadel oba prosta meta.

 

Tako je Cleveland zapravil odlično priložnost, da na prvi tekmi povede v finalni seriji, česar niso pričakovali niti največji optimisti. Tako je nekoliko zgubila na vrednosti tudi nova zgodovinska predstava LeBron Jamesa, ki je kot šesti igralec v zgodovini presegel mejo 50 točk v finalu lige NBA, dosegel je 51 točk. Temu je dodal še 8 asistenc in 8 skokov, ob koncu pa mu je razumljivo nekoliko zmanjkalo tako moči kot verjetno tudi volje po veliki neumnosti Smitha.

Tik ob koncu tekme sta si ekipi po osebni napaki Thompsona nad Livingstonom tudi skočili v lase, prednjačila sta predvsem Thompson in Draymond Green, ki ni mogel iz svoje kože in se je še pred tem posmehoval tudi Jamesu.

Gledalci in navijači bomo tako očitno vseeno dobili zelo tekmovalno serijo, ne glede na razplet druge tekme smo lahko prepričani, da bodo navijači v Clevelandu zelo ‘toplo’ sprejeli Bojevnike, ki so v podaljšku vendarle pokazali, zakaj so branilci naslova – dopustili niso niti najmanjše napake gostov v obrambi in hitro prišli do vodstva desetih točk v podaljšku in tekme je bilo hitro konec.

V rednem delu so imeli sicer igralci Clevelanda pobudo v prvem polčasu, vodili so že za 11 točk, v drugem polčasu pa ni bilo pričakovanega juriša domačih, saj se je Cleveland preko Jamesa vedno vrnil v igro.

Steph Curry je dosegel 29 točk, od tega 5 trojk, kolikor jih je dosegel tudi Thompson, ki je končal pri 24 točkah. V prvi četrtini je za kratek čas zapustil dvorano, ko se je zapletel v padec z JR Smithom in odšepal v garderobo toda se kmalu vrnil. Durant je dosegel dve točki več kot Thompson.

 

Na drugi strani je Jamesu največjo oporo ponovno nudil Kevin Love, ki je dosegel 21 točk in 13 skokov. Tragični junak JR Smith je še edini igralec Clevelanda, ki je dosegel dvomestno število točk, točno 10.

Naslednja finalna tekma bo prav tako v Oaklandu v noči na ponedeljek.

Liga NBA, 31.5.2018

Cleveland – GOLDEN STATE 114:124