Jokić prekinil niz zmag prve ekipe lige, Washington do preobrata v zadnji minuti

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

V zadnjih petindvajsetih letih so bile ekipe v ligi NBA, ki so manj kot 10 sekund do konca tekme zaostajale za več kot 5 točk, na koncu poražene v 23.498 primerih. Zmagale so v devetih. Kar dvakrat od tega se je zgodilo v zadnjih dveh dneh.

Najprej je to uspelo Portlandu oziroma Damienu Lillardu proti Chicagu, v noči na ponedeljek pa še Washingtonu proti Brooklynu.

V tekmi brez pravih obramb je 8 sekund do konca najprej z velike razdalje zadel Bradley Beal, Brooklyn je ob izvajanju žoge takoj napravil napako in podal naravnost v roke igralcem Washingtona, Westbrook pa je 4 sekunde do konca zadel še eno trojko.

Brooklyn, ki je igral brez James Hardna, je v prvi četrtini povedel že za 18 točk, po priključku Washingtona ob koncu prvega polčasa pa je prednost Brooklyna večno časa znašala okrog deset točk, vse do norega preobrata v končnici.

Kevin Durant je za Brookly dosegel 37 točk, Joe Harris, ki je storil ključno napako pri podaji po prvi prejeti trojki ob koncu, pa 30. Za zmagovalce je Westbrook dosegel 41 točk, imel je tudi 10 skokov in 8 podaj. Bradley Beal je dodal 37 košev.

Novo košarkarsko kliniko pa je pripravil Nikola Jokić. Z Denverjem je prekinil niz enajstih zmag Utaha, sam pa imel že do polčasa 33 točk, na koncu je izenačil rekord kariere, dosegel je 47 točk, ob tem še 12 skokov in 5 asistenc. Zadel je vse tr mete za tri točke. Vlatko Čančar je igral dobro minuto in imel en zgrešen met. Za Utah je Bogdan Bogdanović dosegel 29 točk.

Utah je vodil samo enkrat na začetku tekme, Denver pa je imel ob koncu prvega polčasa in na začetku drugega že 28 točk prednosti.

Lep preobrat je uspel tudi Philadelphii, ki je proti Indiani ob koncu tretje četrtine zaostajala že za 20 točk, ob koncu zadnje četrtine pa povsem preobrnila rezultat. Dosežek ima še toliko večjo vrednost, ker je zaradi poškodbe manjkal Joel Embiid, kar je sploh prva zmaga njegovih soigralcev v tej sezoni, ko Embiid ne igra – pred tem je Philadelphia doživela 4 poraze. Tobias Harris je dosegel 27 točk, za Indiano Malcolm Brogdon 25.

Liga NBA, 31.1.

LA Clippers – New York 129:115

Utah – Denver 117:128

Philadelphia – Indiana 119:110

Orlando – Toronto 102:115

Brooklyn – Washington 146:149

Cleveland – Minnesota 104:109