Jokić poskrbel za novo zmago Denverja

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Na obeh odigranih tekmah v ligi NBA v noči na sredo sta slavili domači ekipi. Denver je bol boljši od Oklahome, Utah pa od New Orleansa.

Oklahoma se je favoriziranemu Denverju upirala samo prvo četrtino, ko je proti koncu povedla za 8 točk. Potem je pobudo prevzel Denver in v nadaljevanju tekme vseskozi višal razliko, ki je v zadnji četrtini znašala že 29 točk. Priložnost za igro je tako dobil tudi Vlatko Čančar, ki je igral dobre štiri minute ter v tem času zbral 2 skoka in 1 ukradeno žogo.

Še naprej v MVP formi igra Nikola Jokić, ki je v manj kot 30 minutah dosegel 27 točk, 12 skokov in 6 asistenc. Za Oklahomo je Luguentz Dort dosegel 20 točk.

Podobno se je tekma odvijala tudi v Salt Lake Cityju, s to razliko, da se je New Orleansu po prvem občutnejšem vodstvu ekipe Utah v drugi četrtini ob koncu polčasa še uspelo približati, v drugem polčasu pa so domačini povedli in prednosti niso več spustili iz rok. Na začetku zadnje četrtine je najvišja prednost znašala 25 točk.

Donovan Mitchell je dosegel 28 točk, na drugi strani pa Zion Williamson 32, njegova druga zaporedna tekma s 30-imi točkami ali več. Zion je postal tudi najmlajši košarkar v zgodovini, ki mu je to obakrat uspelo z več kot 70% uspešnostjo metov iz igre. Ni pa v celotni sezoni dosegel še niti enega koša iz igre izven rakete.

Na delu bosta v noči na četrtek tudi Luka Dončić in Goran Dragić, oba čakata zahtevni gostovanji – Dallas bo igral proti Indiani, Miami pa proti Torontu.

Liga NBA, 19.1.

Oklahoma – Denver 101:119

New Orleans – Utah 102:118