Ježici mestni derbi, Konjice boljše od Grosupeljčank

s kategorijo
Novice
.

V soboto sta bili odigrani dve tekmi 5. kola v 1.SKL za ženske. V prvi tekmi dneva je v ljubljanskem derbiju Ježica premagala Akson Ilirijo, na drugi tekmi pa so bile igralke Pro-Bit Konjic boljše od gostij iz Grosuplja.

 1.SKL ZA ŽENSKE, 5. krog, 24.10.
AKSON ILIRIJA : JEŽICA 58:65 (13:19, 11:21, 19:10, 15:15)
Prvi ljubljanski derbi v sezoni 2020/2021 je postregel z nekaj rezultatskimi preobrati in s tekmo, v kateri so vodilne Ježičanke na koncu dokazale svojo kvaliteto. V prvem polčasu so igralke Ježice dokaj hitro zagospodarile na igrišču in zdelo se je, da bo razlika samo rasla do konca tekme. A so Ilirijanke v drugem polčasu zaigrale odločno in v tretji četrtini so se z delnim rezultatom 11:0 približale samo na 5 točk razlike (35:40). Nato so gostje vseeno vzdrževale približno isto prednost skozi drugi polčas in Iliriji se je samo še v 35. minuti uspelo približati na 4 točke zaostanka, za kaj več pa ni bilo dovolj moči in favorizirane Ježičanke so ostale neporažene v letošnji sezoni. Najbolj zanimiv statistični podatek tekme je dejstvo, da so igralke Akson Ilirije za 3 točke metale kar 40-krat! Pri domači ekipi je bila najboljša strelka Hana Sambolić, ki je dosegla 20 točk, Tara Pulevič pa jih je dodala 10. Pri gostjah je bila najboljša strelka ekipe Eva Prevodnik, ki je dosegla 16 točk, Sara Meden pa je 15 točkam dodala 7 skokov in 7 podaj.

V 6. kolu bodo igralke Akson Ilirije 28. oktobra gostovale v Kranju, dan kasneje pa bo Ježica doma gostila ekipo Pro-Bit Konjic.

PRO-BIT KONJICE : GROSUPLJE 67:55 (20:14, 19:12, 15:11, 13:18)
V tekmi v Slovenskih Konjicah sta obe ekipi iskali drugo zmago v sezoni, a je na koncu to uspelo domači ekipi. Tekmo so sicer kanček bolje začele gostje iz Grosuplja, ki so vodile prvih šest minut prve četrtino, vendar pa so domačinke v zadnjih štirih minutah te četrtine naredile delni rezultat 10:0 in s tem vstopile v drugo četrtino z boljšo energijo ter na ta način odšle na polčas s 13 točkami prednosti. Nato so igralke Pro-Bit Konjic to prednost mirno zadržale do konca srečanja. Pri domači ekipi velja pohvaliti met za 3 točke, saj so bile v tem segmentu igre 40% uspešne. Pri Grosuplju smo pogrešali bolj kombinatorno igro, saj so gostje v celotni tekmi uspele zbrati le 4 podaje. Pri domači ekipi je bila najboljša strelka Tia Tajhar, ki je dosegla 15 točk, s 13 točkami pa ji je sledila Zala Šrot. Pri gostjah se je strelsko izkazala Nika Kodelja, ki je dosegla 16 točk in k temu dodala 9 skokov. Prav tako velja omeniti tudi Ano Hrbljan, ki je dosegla 14 točk in 7 skokov.

V 6. kolu bodo igralke iz Konjic 29. oktobra gostovale v Ljubljani pri Ježici, isti dan pa bo ekipa Grosuplja prav tako gostovala v Domžalah.