Je to normalno?

v rubriki
Liga prvakov
s kategorijo
Novice
.

da košarkarji Petrola Olimpije danes ob 19. uri začnejo igrati tekmo četrtfinala pokala Spar, uro za tem pa se igralci Mega Bemaxa nadstropje nižje začnejo trening in pripravo na petkovo tekmo lige ABA? Obe ekipi pa bosta jutri na parketu ob 19.00, ko se bo igrala tekma 15. kroga regionalne lige.

Ne, to ni normalno. Precej pa počasi postaja nesmiselno. Predvsem pa košarkarje Olimpije spravlja v neenakovreden položaj. Ni jasno, zakaj zmaji niso uspeli predstaviti to tekmo na kak bolj primeren termin v januarju. Zagotovo bi bilo bolj smotrno, da bi se s Heliosom udarili pred kako tekmo lige prvakov kot pa pred obračunom z Mego, ki jo preprosto morajo premagati. Pa če je komu ta stavek všeč ali ne. Zmorejo in morejo.

Še enkrat več se je izkazalo, da je igranje lige prvakov prvovrstna neumnost. Pokal EuroCup končaš decembra, saj za nadaljevanje niso goden in sposoben. Liga prvakov pa se bo vlekla tja do februarja, zato bomo še slišali jok in stok iz Stožic, češ koliko tekem imamo…. Zato so si krivi sami, želeli ste, igrajte.

V dani situaciji pa sta na voljo dve opciji: ali nekomu, ki ima resne težave pomagamo, ali pa mu pomagamo, da crkne. Olimpija je pokazala znake življenja, novo vodstvo ne skriva resnih namer. Čas pa bi bil, da se končno zakoplje bojna sekira s KZS-jem in reši, kar se rešiti da. Gre tudi za ugled slovenske košarke, ne le za Olimpijo.