Je Nikitović res naredil več kot Martić?

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Jure Zdovc je včeraj v pogovoru za Delo dejal, da so Zorana Martića s klopi Petrola Olimpije odnesli porazi v državnem prvenstvu. Za nameček je Zdovc navrgel, da bi v Olimpijo morda šel, a da pogreša več ambicioznosti. Ker je Zoran Martić po tekmi z Rogaško odstopil oz. so ga odstopili, je sledil poizkus s srbskimi trenerji. Na klop zmajev je bil pripeljan Saša Nikitović!

Diplomatski Jasmin Repeša

„Vi imate mladega in delovnega trenerja, ki ga podpirajte!“ pa nam je pred dnevi odvrnil Jasmin Repeša na vprašanje, ali je bil kandidat za klop zmajev, ko se je iskalo namestnika Zorana Martića.

Štejejo rezultati

“Želela me je večina srbskih klubov, vendar sem jim moral povedati, da moj sistem ni primeren za njih. Bil sem vzgojen v velikih sistemih in zato moram delovati v velikem klubu. Sem mlad in poln energije, zato se ne bojim, da bi se mi zgodilo enako kot mojemu predhodniku Martiću. Zavedam pa se, da bodo o meni govorili le rezultati,” je povedal Nikitović ob svojem ustoličenju v Petrolu Olimpiji.

Nikitović je prišel v Olimpijo, ki je imela po 23 tekmah v štirih tekmovanjih sedem zmag in 16 porazov. Uvod in efekt „gasilca“ je deloval kratek čas. Poraz proti Bešiktašu ni tragedija (bolj to, kako se je Nikitović prehitro sprl in ga še odpisal Američana Reynoldsa!), temu so sledile tri zmage: proti FMP-ju, Zlatorogu in Iliriji.

Kakšna je statistika Petrola Olimpije, odkar je tu Saša Nikitović?
november 3 tekme: 2 (zmagi) – 1 (poraz) (v Ligi ABA ugnali FMP)
december 10 tekem: 3-7 (v ligi ABA ugnali Krko)
januar 14 tekem: 4-10 (v ligi ABA ugnali Mega Bemax)
februar 2 tekmi: 0-2

Odkar je Nikitović glavni trener, je Olimpija odigrala 29 tekem, zbrala 9 zmag in 20 porazov.

Spretno proti Rogaški

V domači ligi je Nikitović vodil ekipo na treh tekmah domače lige, ostalo je delo opravil Žiga Mravljak. Nikitović je bil na klopi tudi v četrtfinalnem pokalu, kjer se je Olimpija spretno rešila proti Rogaški.

Prevetrili kader

Za nameček se je pod taktirko Nikitovića prevetril kader: poleg Reynoldsa je odšel tudi Blaž Mesiček, novinci v ekipi so Domen Lorbek, David Kralj, Nenad Milijenović in Boban Tomić. Ne gre pa ob tem pozabiti: pod taktirko Nikitovića in njegove ekipe trenerjev se je nadaljeval razvoj mladih igralcev: svoje minute je najboljše izkoristil Luka Šamanić.

Pred zmaji je težak mesec in pol: s Krko si delijo dnu lestvice Lige ABA, čaka pa jih še polfinale pokala Spar. Morda še priložnost, da trener Nikitović pokaže, da je trener, ki pač mora delovati v velikem klubu.