Jasno opozorilo selektorja Sekuliča: “Ne smemo namreč spati na dobrih rezultatih, ki smo jih naredili v zadnjem času!”

Rubrika: Reprezentanca

lovenska moška košarkarska reprezentanca se je v noči iz sobote na nedeljo vrnila s Finske, kjer je bila v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo leta 2023 po dveh uvodnih zmagah prvič poražena. Izbranci selektorja Aleksandra Sekulića so odločeni, da se v ponedeljek s pomočjo glasnih navijačev Fincem oddolžijo za petkov poraz. Tekma v koprski Bonifiki se bo začela ob 17.30 uri. Vstopnice so na voljo na vseh prodajnih mestih Eventima in Petrola.

Aleksander Sekulić, selektor slovenske moške reprezentance:
”Finci nas na prvi tekmi niso presenetili, saj smo vedeli kakšen stil igre gojijo in kako igrajo. Prej sem bil presenečen nad našo igro. Nismo bili dovolj zbrani, imeli ogromno izgubljenih žog, nato pa se nam je prikradlo še preveč nervoze. Želeli smo se vrniti v igro, a v napadu nismo bili dovolj natančni, tudi sama izvedba akcij pa je bila nekoliko slabša. To se stvari, ki jih moramo v ponedeljek izboljšati ter hkrati Salinu ne dopustiti, da se razigra. Kemija v ekipi je kljub porazu dobra. Upam, da je bil ta poraz dobra šola. Ne smemo namreč spati na dobrih rezultatih, ki smo jih naredili v zadnjem času. Na vsaki tekmi se moramo dokazovati in sedaj imamo lepo priložnost, da to pokažemo.”

Edo Murić, kapetan slovenske moške reprezentance:
”S strokovnim štabom smo naredili analizo tekme na Finskem. Manjkala je predvsem energija v naši igri, saj so jo Finci imeli veliko več. Igrali smo povsem drugačno košarko, kot jo znamo. Na parketu smo izgledali, kot da igramo v počasnem posnetku. To moramo popraviti. Opekli smo se in ni več prostora za spodrsljaje. Sedaj moramo stopiti skupaj in pokazati veliko več želje, teka in energije. Ustaviti moramo njihov met, jih preteči ter tudi s pomočjo navijačev priti do pomembne zmage. Na Finskem nas je pričakala polna dvorana, navijači so napravili odlično vzdušje in s tem so imeli gostitelji veliko prednost. Srčno upamo, da bo polna tudi Bonifika. Da nas bodo navijači prišli podpreti in bomo skupaj pripravili lep košarkarski večer.”

Vstopnice za ponedeljkov dvoboj v predprodaji po 12 €
Tekma med Slovenijo in Finsko se bo v Areni Bonifika v ponedeljek začela ob 17.30 uri, vstopnice so na voljo na vseh prodajnih mestih Eventima in Petrola. Cena v predprodaji je 12 €, ob nakupu treh vstopnic v predprodaji pa četrto vstopnico prejmete brezplačno. Na dan tekme bo cena vstopnice 15 €. Otroci do dopolnjenega šestega leta imajo na tekmo prost vstop. Sedežni red ni določen, izbira sedišč je prosta. Navijačem se priporoča, da na tekmo pridejo pravočasno, da se izognejo morebitni gneči na vhodih.  Uporaba zaščitne maske je obvezna pri gibanju in zadrževanju v vseh zaprtih javnih prostorih, razen za otroke do dopolnjenega šestega leta starosti.