Jan Špan: “Vemo, kako igra Krka!”

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Olimpijin branilec Jan Špan je na prvi medsebojni tekmi Petrola Olimpije in Krke dosegel 12 točk. Ekipo je takrat vodil še Saša Nikitović, ki je Španu dajal precej minut, pri Juretu Zdovcu pa se vse začne in konča pri obrambi. Tako je bilo tudi sinoči proti Heliosu.

„Prvič se je pokazalo par obdobij v igri, v katerih smo igrali tako, kot si želi Jure, tako, kot bi tudi morali igrati. Žoga je lepo krožila, bili smo sproščeni, v obrambi smo bili pravi, držali smo se dogovorov, tudi malo pospešili igro, doslej smo uporabljali zelo malo tranzicijske igre. V nekaterih trenutkih nam je zelo lepo uspevalo,“ je bil tudi Litijan zadovoljen s tem, kar so pokazali s soigralci.

Tudi Španove misli pa so pri Krki, pri tekmi sezone, 22. krogu Lige ABA, nedelja, 17.3. ob 21.00! „Definitivno, vemo, kako igra Krka. To ni noben izgovor, na to se moramo pripraviti in prilagoditi na to. Spomnimo se lanske finalne serije, ko je bilo enako. Oni gredo trdo, ‘v meso’, na to se bomo pripravili. Treba je biti tisti, ki bomo prvi šli v meso, ne smemo pokazati niti kančka strahu,“ odgovarja in napoveduje Špan, ki sklene odločno: „Naša misija je le eno: da zmagamo, ni druge možnosti, ni izgovorov.“