James še naprej podira rekorde

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Prvi zvezdniki Clevelanda in zagotovo eden najboljših košarkarjev vseh časov, LeBron James, je k svojim rekordom v končnicah dodal še enega. Na sedmi tekmi proti Indiani je namreč 45 točka, 8 skokom in 7 asistencam dodal še 4 ukradene žoge, ter tako v končnicah vpisal že svojo 396 ukradeno žogo!

S tem je s prvega mesta iz večne lestvice izrinil Scottieja Pippena, ki mu 395 žog uspelo ukrasti na 208 tekmah, ki jih je odigral v končnici. LeBron je za to uspeh resda potreboval 224 tekem, pa vendar se lahko edini pravi konkurent Michaela Jordana (3. na lestvici s 376 ukradenimi žogami) za naziv GOAT (najboljši vseh časov) pohvali tudi z izjemnimi številkami pri drugih statističnih podatkih, kjer bi morda v prihodnosti dosegel še kakšen rekord.

James ima v lasti namreč rekord z največ doseženimi točkami v končnicah (6.359), trenutno pa se nahaja tudi na tretjem mestu po številu asistenc (1.536) in na sedmem po številu skokov (1.984). Čeprav je skoraj nemogoče, da bi po številu skokov prehitel Billa Russella (4.104) in Wilta Chamberlaina (3.913), pa obstaja nekaj več možnosti, da bi se povzpel na vrh v kategoriji asistenc.

Zelo bi se namreč moral potruditi, da bi po številu asistenc prehitel Magic Johnsona (2.346), ima pa zato veliko več možnosti, da prehiti Johna Stocktona (1.839), za kar pa bi vseeno moral še v kar nekaj sezonah pridi kar globoko v končnico.

Kakorkoli, če tudi Jamesu ne uspe priti na vrh nobene od preostalih kategorij, je do sedaj dokazal, da si zasluži vsaj primerjavo z gospodom M.J.-jem.