Dejan Jakara po podaljšku do naslova, v finalu boljši od Žaklja

Rubrika: Naši na tujem

V Črni gori slovenski finale pokala: na koncu po podaljšku zmaga za Derby proti Budućnosit, 80:81, 70:70 po rednem delu.

Super sezona

To je bila 3. zmaga Derbyja proti Budućnosti v tej sezoni. To je 2. lovorika Derbyja v tej sezoni: pod vodstvom Andreja Žaklja so bili prvak ABA Superpokala, zdaj še pokalni prvaki Črne gore.

Budućnost je šele drugič v zgodovini Črne gore ostala brez naslova pokalnega prvaka: prvič se je ji je zgodilo 2013. po porazu v Tivatu (tudi letos je bil turnir tam!), ko jo je ugnala Sutjeska.

Derby je imel pred zadnjimi minutami rednega dela lepo prednost, 70:63, a se je Budućnost čudežno vrnila in z rezultatom 70:70 izsilila podaljšek.  Tako so sodniki košarkarju Derbyja Borni Kapusti osem sekund pred koncem že zapiskali osebno napako. Ker je bil Derby v bonusu, bi morala Budućnosti dobiti dva prosta meta. Po pregledu posnetka pa so sodniki menili, da je bil Američan McKinley Wright IV nepravilno oviran pri metu za tri točke. Američan je zadel in poravnal na 70:70.

Kar Derby ni vzel v rednem delu, pa je storil v podaljšku. Junak tekme je bil Mateo Drežnjak, ki je dosegel devet od 11 točk Derby v podaljšku.

Budućnost – SC Derby 80:81
(Wright IV 19, Kamenjaš 16; Drežnjak 19, Drobnjak 11)