Jaka Daneu: “Za slovenske klube bi bilo dobro, da Partizan izgubi derbi”

Rubrika: ABA Liga
(foto: slovenskenovice.si)
(foto: slovenskenovice.si)

Po pričakovanju Tajfun tokrat ni imel možnosti proti Cedeviti in bo moral svoje možnosti za obstanek v ligi iskati v nadaljevanju. Na drugi strani je Krka bila zelo blizu zmage v Makedoniji, kjer so zmago zapraviľi v zadnji četrtini in tako ostajajo pri osmih zmagah.

Union Olimpija je odlično reagirala glede na pomembnost tekme, sicer pa so imeli velike težave s Kraljevićem, ki je bil nerešljiva uganka za ljubljansko obrambo. Tekma je bila ves čas izenačena, s tem, da je imela Union Oľimpija kar nekajkrat prednost okoli osmih točk, ki so si jo v glavnem priigrali z dobrim odstotkom meta za tri točke. Skupen met za tri je bil tokrat nekaj čez 50%, kar pa smo pri Ljubljančanih v tej sezoni že parkrat videli. In ob takšen odstotku so ponavadi tudi premagovali svoje tekmece.
OlimpijaKljub vsemu me je bilo skozi celotno srečanje kar malo strah, da se jim bo v nadaljevanju zatresla roka ter, da jim bo popustila koncentracija, kajti Zadar se je vztrajno vračal v igro. Na srečo so Ljubljančani odlično odigrali zadnjo četrtino, predvsem v obrambi. Tukaj sta bila po mojem mnenju, ob pomoči soigralcev, ključna predvsem oba Američana. Kadarkoli sta uspela odrezati od žoge Coseya, so Ljubljančani povečini uspeli odbraniti napade Zadra. Še posebej je bilo to očitno, ko so tudi ostali igralci preprečevali podaje ter s tem prisili, da je napade zaključeval Ramljak, kateremu niso pustili prodora in ga s tem prisili, da je metal od daleč, potem, ko ni vedel, kaj bi z žogo.

Danes nas še čaka večni derbi med Partizanom in Crveno Zvezdo. Za vse slovenske klube bi bilo dobro, da Partizan ta dvoboj izgubi, kar bi bilo glede na razmerje moči tudi za pričakovati, vendar so derbiji, še posebej pa ta, nekaj posebnega. Napovedati zmagovalca je nemogoče.

Enako velja za slovenski dvoboj v naslednjem kolu, ko Tajfun gostuje v Ljubljani. Union Olimpija je močnejša, Tajfun v slabem stanju, vsaj kar se rezultatov tiče. Tekmeca se dobro poznata in Tajfun nima kaj izgubiti. Z morebitno zmago pa bi predvsem Ljubljančanom zelo zagrenil nadaljevanje. Krka pričakuje v Novem mestu Igokeo, ki je trenutno v dobrem stanju. Moštvo iz Laktašev bi si zagotovo želelo s četrto zaporedno zmago zagotoviti mirno končnico. Upajmo, da Krkašem ne bo spodrsnilo.