Jaka Daneu: Slovenski derbi – zanimiva, a ne preveč kvalitetna predstava

Rubrika: ABA Liga
(foto: slovenskenovice.si)
(foto: slovenskenovice.si)

Slovenski derbi med Krko in Union Olimpijo je prinesel zanimivo, a ne preveč kvalitetno predstavo. Olimpija je izkoristila nespretnost Krke in zasluženo tesno zmagala. Po začetni nervozi so Ljubljančani vzpostavili ravnotežje ter z boljšo obrambo v zadnji četrtini prevesili tehtnico na svojo stran. Krka je zamudila priložnost, da bi se z deveto zmago zavihtela na 5. mesto na lestvici in s tem še ohranila upanje, sicer resda minimalno, za uvrstitev med 4 najboljše ekipe v ABA ligi. Tako pa je četverica takorekoč že odločena in samo čudež bi lahko preprečil, da Budućnost, Crvena Zvezda, Cedevita in Mega Leks ne bi zaigrali v končnici.

Derbi
(foto: aba-league.com)

Tajfun je tokratnjem gostovanju v Podgorici odigral solidne tri četrtine, vendar je na koncu popustil in pričakovano visoko izgubil. Dragičević je bil tokrat enostavno nerešljiva uganka.

Danes nas čakata še dve tekmi. Dva derbija. Prvi, Crvena Zvezda – Cedevita, bo verjetno odločal o tem kdo bo drugi oziroma bo morebitni poraz Crvene Zvezde le-to odaljil od prvega mesta. Drugi, Sutjeska- Partizan, pa bo odločal o tem ali bo Sutjeska prikovana na zadnjem mestu lestvice ABA lige. V primeru pa, da Sutjeska zmaga, nobena od ekip od 5. mesta dalje še ne bo mirno spala, kajti v tem primeru bo razlika med 14. in 5. mestom samo 2 zmagi.