Jaka Daneu: “Potočnik mora dvigniti formo Zakisa, Mahkovica in Hrovata!”

Rubrika: ABA Liga
(foto: slovenskenovice.si)
(foto: slovenskenovice.si)

Slovenski derbi je prinesel zanimivo srečanje. Čeprav je po pričakovanju slavila Union Olimpija, pa zmaga ni bila tako prepričljiva, kot na koncu kaže rezultat. Tokrat so Ljubljančani zmagali z obrambo, ki je bila dobra v 1. četrtini ter drugem polčasu, in ne s trojkami. Slabše so odigrali v obrambi v 2. četrtini, ko so Tajfunu dovolili, da je dosegel 28 točk. V napadu sta bila tokrat učinkovita predvsem oba Američana, ki sta dobro izkoristila svoje prednosti in dejstvo, da se je Tajfun osredotočil, da prepreči trojke Uniona Olimpije. Wright je dobro predstavo kronal s pomembno trojko, za dve točki pa je zgrešil samo 3 mete od 13. Prav tako je bil učinkovit tudi Olimpija - TajfunRobinson, ki za dve sploh ni zgrešil (6:6), ob tem pa je zadel še 5 prostih metov.  Zanimivo in popolnoma nerazumljivo je, da Wright sploh ni stopil na črto za izvajanje prostih metov, kljub temu, da je bilo na njem storjenih 7 osebnih napak. Poleg  njiju je bil standardno soliden Lesić, ostali pa so tudi dodali kakšen kamenček v mozaik. Še posebej Nikolić, ki sicer ni blestel, vendar je dosegel trojko, s katero se je Union Olimpija v zadnjih minuta malce odlepila in na koncu tudi zmagala. Kar bi Ljubljančane moralo skrbeti, je dejstvo, da je bil Tajfun enakovreden nasprotnik brez svojega prvega organizatorja Clarka in Zimića, ki je tudi pomemben del Tajfuna. Potočnikova naloga v naslednjih tednih bo predvsem dvigniti formo še preostalim igralcem, predvsem Zakisu, Mahkovicu in Hrovatu.

KrkaS to zmago se je Union Olimpija skoraj zagotovo rešila zadnjih dveh mest. Res je pa sicer, da so do konca še štiri kola, vendar imata tako Sutjeska kot Tajfun dve zmagi manj ter izredno težak razpored. Tudi Krka se je z zmago proti Igokei tako rekoč rešila zadnjih dveh mest. Kot letos že nekajkrat, je Krka tekmo pričela slabo in dovolila nasprotniku, da ob polčasu vodi z dvomestno razliko. Nadaljevanje je bilo precej boljše,  še posebej sta izstopala Lapornik in Kastrati, ki sta z agresivnostjo in natančnostjo prispevala levji delež k zmagi.

Še vedno pa ostaja zanimivo v boju od 2. do 4. mesta. Mega Vizura je z zmago proti Cedevita napovedala, da se ne boji velikih. V končnici resno računa na prednost domačega terena.