Izvrstni kadeti zbrani v končnici

Rubrika: Mlajše selekcije

Slovenska moška reprezentanca do 16 let, ki nastopa od 16. do 21. avgusta na FIBA evropskem prvenstvu v obliki challengerja v srbskem mestu Novi Sad, je v drugem kolu skupine C z mirnim zaključkom premagala Belgijo z 82:78. 

Slovenski košarkarji so tudi drugo tekmo na turnirju v Novem Sadu začeli poletno in si po prvih petih minutah priigrali rezultat 12:2, a te prednosti niso zadržali dolgo, saj so se Belgijci zbudili in zaključili prvo četrtino z znosnim zaostankom štirih točk (16:12). V drugi četrtini pa je Sloveniji nekoliko popustila zbranost in z nekaj izgubljenimi žogami ter osebnimi napakami so se Slovenci po prvem polčasu znašli v rezultatskem minusu (29:32). Tekma je bila nato izenačena do samega konca, saj se nobena ekipa ni odlepila na več kot sedem točk, v zadnjo četrtino pa sta ekipi vstopili pri izenačenem rezultatu (59:59). Tudi v zadnjih desetih minutah sta bili ekipi rezultatsko zelo izenačeni, Belgijci so celo vodili dobri dve minuti pred koncem. Nato pa so slovenski reprezentanti prikazali zvrhano mero zbranosti in ob nekaj uspešnih obrambnih akcijah mirno zadevali proste mete ter si v samem zaključku prigarali svojo drugo zmago na turnirju. Na današnji tekmi Sloveniji nikakor ni stekel met za tri točke (20%), a so bili zato toliko boljši pri metu za dve točki (54%).

Zopet je bil prvi strelec naše reprezentance Jan Vide, ki se je tokrat ustavil pri 28 točkah. Peter Bandelj je dodal 20, Lon Ličan pa še 15 točk, medtem ko je Blaž Tratar zbral kar 13 skokov, od tega sedem v napadu. Reprezentanca fantov do 16 let bo naslednjo tekmo odigrala jutri, 18. avgusta, ob 14.30 uri, ko bo njena nasprotnica Turčija.