Izvrsten debi Bobana Tomića

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

V prvi tekmi 17. kola Lige Nova KBM so košarkarji Petrol Olimpije premagali Ilirijo in si tako zagotovili napredovanje v Ligo za prvaka. V soboto in nedeljo bodo odigrane še preostale tekme dotičnega kola, Sixt Primorska gosti Šentjur, Zlatorog doma pričakuje Helios Sunse, Hopsi potujejo v Šenčur, Rogaška pa se bo doma pomerila s Krko.

Liga Nova KBM, 17. krog, 7.2.
PETROL OLIMPIJA – Ilirija  86:65 ( 23:16, 16:14, 27:18, 20:17 )
Tratnik 19 (8 skokov), Tomić 17, Lazić 10 (9 skokov); Williams 17 (9 skokov), Gorenc 11, Ružič in Germ 9

Petrol Olimpija je dosegla deseto zmago v Ligi Nova KBM in si tako že zagotovila mesto v Ligi za prvaka. Na prvenstveni lestvici so v zgornji polovici in trenutno zasedajo tretje mesto, medtem ko je Ilirija z vsega eno zmago in 16 porazi na zadnjem mestu. Mestni dvoboj je minil v znamenju favoriziranih gostiteljev, ki so tekmece nadigrali v vseh četrtinah, ključna pa je bila tretja po kateri so imeli prednost 18 točk (66:48). Košarkarji Ilirije poleg Williamsa, ki je dosegel 17 točk in vpisal še 9 skokov, drugega razpoloženega igralca niso imeli, Domen Gorenc jih je prispeval 11.
Pri domačih sta bila najbolj učinkovita Igor Tratnik z 19 točkami in osmimi skoki ter Boban Tomić s 17 točkami.

Petrol Olimpija bo 12. februarja v zadnjem kolu prvega dela državnega prvenstva gostovala pri Heliosu, Ilirija pa pri Zlatorogu.

Izjavi trenerjev pred tekmo
Saša Nikitović, trener Petrol Olimpije:
”Uspeli smo izpolniti cilj, zadan pred začetkom sezone, in to je uvrstitev v Ligo Nova KBM za prvaka. V drugem delu državnega prvenstva je naš cilj višji, seveda se želimo boriti za naslov državnega prvaka. Pred tem nas čakajo še zelo pomembni obračuni v regionalni ligi in slovenskem pokalu.”

Saša Dončić, trener Ilirije:
”Moji fantje danes res niso razočarali, glede na to, da imamo res težave. Igrali smo s štirimi mladinci. Manjkalo nam je višine, kar je Petrol Olimpija izkoristila. Zaslužena zmaga domačih, ki jim želim veliko sreče v nadaljevanju sezone.”