“Izkoristili smo Krkino krizo!”

Rubrika: Liga Nova KBM

 V uvodni tekmi 6. kola so Domžalčani z boljšim drugim polčasom prišli do zmage v Novem mestu in trenutno prvega mesta na lestvici 1. SKL. V sredo 6. novembra se bodo košarkarji Koper Primorske pomerili z Gorenjsko gradbeno družbo Šenčur, preostali tekmi med Terme Olimia Podčetrtkom in Šentjurjem ter Zlatorogom in Rogaško bosta odigrani v soboto, 9. novembra.

1. SKL(M), 6. krog, 4.11.

KRKA : HELIOS SUNS 66:73 (15:17, 27:17, 6:20, 18:19)
Krka:
 Fifolt 4, Ramljak 5, Marinelli 13, Jošilo 8, Lapornik 20, Balažič 9, Đapa 3, Cosey 4.
Helios Suns: Mahkovic 21, Oman 2, Konjević 12, Radovčić 14, Florveus 3, Pelko 1, Šantelj 15, Bratec 5.
CELOTNA STATISTIKA

Novomeščani so popravljali vtis po gostovanju na Polzeli, kjer so izgubili za 27 točk, Domžalčani pa so v prejšnjem kolu prav tako doživeli poraz proti prvakom iz Kopra. Današnji dvoboj so zaznamovali izenačena prva polovica, precejšnja nihanja obeh ekip in boljši konec gostov. Po izenačeni uvodni četrtini so prvi do izdatnejše prednosti prišli krkaši, ko so ob koncu druge četrtine z delnim izidom 11:3 prišli do vodstva ob polčasu (42:34).

A na zelo podoben način so nato košarkarji Helios Suns vrnili v nadaljevanju. Tretjo četrtino so dobili tako, da so ob koncu z delnim izidom 11:3 prišli do vodstva 54:48. Še enega preobrata pa nato ni bilo, v zadnjem delu so gostje znali zadržati prednost. V zadnji minuti je sicer Krki uspelo priti do manjše razlike, a zmage Domžalčanov niso mogli ogroziti.

Krko sta strelsko vodila Luka Lapornik in Paolo Marinelli z 20 in 13 točkami, gostje so imeli več razpoloženih igralcev, štirje so presegli mejo desetih točk, najboljši pa je bil z 21, Blaž Mahkovic.

V naslednjem kolu bo Krka 13. novembra gostovala pri Gorenjski gradbeni družbi Šenčur, Helios pa bo prost.

Izjavi trenerjev po tekmi:
Simon Petrov, trener Krke:
“Odigrali smo zelo slabo tekmo in upam, da čim prej pridemo v boljšo formo. Razlogov za katastrofalno predstavo na hitro ne morem najti, jih bo pa potrebno v naslednjih dneh.”

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov:
“Čestitam fantom za zmago. Izkoristili smo Krkino krizo. V prvem polčasu smo bili slabi v obrambi, v drugem polčasu pa odlični in to je prevesilo tehtnico v našo korist.”