Izjemni Gašper Vidmar končal kariero

Rubrika: Reprezentanca

Slovenski košarkar Gašper Vidmar je uradno sklenil kariero, je dejal v pogovoru za časopis Dnevnik. Zdaj 34-letni center je bil eden ključnih košarkarjev #mojtim ob osvojitvi zlate kolajne na evropskem prvenstvu leta 2017. Skozi celotno kariero, še posebej v zadnjih letih, pa se je spopadal s poškodbami, ki so tudi razlog za slovo od košarkarskih parketov.

V karieri je Ljubljančan igral za Janče, Slovan in Olimpijo na slovenskih parketih, v tujini pa je oblekel drese Fenerbahčeja, Bešiktaša, Darušafake, Banvita in nazadnje Venezie. V dresu slovenske reprezentance, s katero je leta 2017 postal evropski prvak, je odigral 49 uradnih tekem, zadnjo pa leta 2018 proti Turčiji v Stožicah. V določenem obdobju je bil tudi njen kapetan.

“Končal sem kariero. Koleno ni več v stanju, da bi prenašalo vsakodnevne napore,” je dejal v intervjuju za Dnevnik in dodal: “Sem človek tihe narave in nikoli nisem silil v ospredje. Ožja družina je z mojo odločitvijo seznanjena, nekdanji soigralci tudi. Javnost pa bi tako in tako slej ali prej izvedela.”