Izjemna Slovenija do zmage proti Bolgariji, Šrot 16+20

Rubrika: Ženska košarka

Slovenska ženska reprezentanca do 18 let, ki od 27. julija do 1. avgusta 2021 nastopa na drugem nivoju FIBA evropskega prvenstva v obliki challengerja v bolgarskem glavnem mestu Sofiji, je dosegla že svojo četrto zaporedno zmago. Tokratna tekmica, reprezentanca Bolgarije, je bila tudi najbolj zahtevna, a so naše igralke z boljšo igro v drugem polčasu zmagale z 59:51. Svojo zadnjo tekmo bodo dekleta odigrala jutri, 1. avgusta, ko se bodo ob 16. uri po slovenskem pomerile z Ukrajino.

SLOVENIJA – Bolgarija 59:51
Slovenija: Čeh 9 (3 sk), Pulevič 6, Šrot 16 (20 sk, 4 as), Meglič Šteharnik 2 (5 sk), Sambolič S. 11, Anžič 2 (4 sk, 4 as), Tomšič 4, Žekš 5, Sambolič 4 (4 sk, 4 as), Vilfan.

Slovenska reprezentanca je svojo najbolj zahtevno tekmo na turnirju začela v skladu z močjo nasprotnic in tekma je bila celoten prvi polčas zelo izenačena. Motivirane domačinke so nekajkrat povedle, na polčas pa odšle tudi s tremi točkami prednosti (32:29). Tudi večina tretje četrtine je bila izenačena, nato pa so Slovenke ob koncu četrtine in na začetku zadnje četrtine z odlično obrambo in dvema trojkama naredile delni rezultat 13:0, kar je tekmo prevesilo v slovensko korist. Do konca tekme so bile Slovenke nato dovolj koncentrirane, da so prednost držale na varnih šest do do devet točk in se zasluženo veselile svoje četrte zaporedne zmage.