Izjemna Olimpija še v drugo boljša od Budućnosti

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Moštvo Cedevite Olimpije se je še drugič v tem tednu pomerilo z zasedbo Budućnosti VOLI. Zmaji so torkov evropski uspeh potrdili še z zmago v Ligi ABA. Od košarkarjev iz Podgorice so bili boljši z rezultatom 95:84.

Videopovzetek tekme:

Izjavi po tekmi:

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
“Čestitke fantom za odlično tekmo in energijo. V obrambi smo garali, igrali odlično obrambno košarko in pomagali drug drugemu. Odprlo se nam je tudi v napadu, kjer imamo kakovost, da zadevamo z razdalje. In tokrat smo zadevali. Še enkrat čestitam fantom, a sezona ni še niti na polovici in še naprej moramo trdo delati. Dvakrat premagati Budućnost VOLI ni mala stvar. Gre za moštvo, ki cilja na najvišja mesta v vseh tekmovanjih. Ponavljam, ostati moramo skromni, še naprej delati in ne misliti, da smo nekaj posebnega. Naši tekmeci so se z nami spoprijeli po težkih tekmah in bolezni v moštvu. Moramo se ukvarjati s sabo in spoštovati druge.”

Jaka Blažič, kapetan KK Cedevita Olimpija:
“Pohvalil bi rad našo reakcijo po zahtevni torkovi tekmi. Nismo imeli veliko časa, da se pripravimo in spočijemo za ta obračun. Od prve do zadnje minute smo igrali borbeno, tako kot smo se dogovorili. Za nas je to zaslužena in pomembna zmaga. Vsak dan delamo in upam, da bomo ohranili trenutno formo. V naslednjih dveh tednih nas čaka kar nekaj pomembnih tekem, a smo na pravi poti. Budućnost VOLI velja za eno izmed najboljših moštev v Ligi ABA. Z zmago smo dobili potrditev, da se lahko kosamo z vsemi in mešamo štrene tudi pri vrhu.”

KK Cedevita Olimpija Ljubljana · Jurica Golemac po 5. kolu Lige ABA (21. januar 2021)

LIGA ABA, 5. KOLO

Arena Stožice (Ljubljana), četrtek, 21. januar, ob 19.00:
CEDEVITA OLIMPIJA – BUDUĆNOST VOLI 95:84 (16:19, 26:17, 33:20, 18:28)
Cedevita Olimpija: Radović, Perry 17 (5 podaj), Hopkins 9 (9 skokov), Murić 8 (6 skokov), Blažič 28, Hodžić 6, Jones 20 (5 skokov), Dimec 4, Brown, Ščuka, Duščak 3.