Izjemna Larkin in Micić šokirala Obradovićev Fenerbahče

v rubriki
Evroliga
s kategorijo
Novice
.

Zaključni turnir najboljše četverice v Evroligi se v Vitoriji ni začel po pričakovanjih. Fenerbahče je lovil še četrti zaporedni finale, a naletel na srčni Anadolu Efes, ki je na krilih Shanea Larkina in Vasilija Micića izločil moštvo Željka Obradovića. Za drugo finalno vstopnico ob 21. uri CSKA in Real.

Fenerbahče je bil pred polfinalnim obračunom upravičeno postavljen v vlogo favorita, a rumeno-črni so morali še četrtič v letošnji sezoni priznati premoč mestnemu tekmecu Anadolu Efesu, ki se je ob tretji udeležbi na zaključnem turnirju najboljše četverice prvič prebil v veliki finale.

Četa Željka Obradovića je prvi polčas izgubila z rezultatom 40:45, še posebej nemočni pa so varovanci srbskega trenerja bili v drugem polčasu. Igro Efesa sta vodila nezaustavljiva Shane Larkin in Vasilije Micić, ki sta skupaj zbrala neverjetni 55 točk, 12 skokov in 8 podaj, košarkarji Fenerbahčeja pa so bili v napadu izjemno nerazpoloženi, predvsem pa povsem brez idej.

Varovanci Ergina Atamana so tako pripravili novo presenečenje, kako zelo lačni so naslova, pa so dokazali tudi ob vsaki odbiti žogi. Skok so namreč dobili s kar 41:21.

Evroliga, Final Four, polfinale, 17.5.
Fenerbahče – Anadolu Efes 73:92 (20:19, 20:26, 17:23, 16:24)
(Vesely 14, Green 13; Larkin 30, 7 skokov in 7 podaj, Micić 25 in 5 skokov)

CSKA – Real Madrid (21.00)