Izjemen uspeh Grosupeljčanov

v rubriki
Mlajše selekcije
s kategorijo
Novice
.

Med 19.4. ter 21.4 se je ekipa fantov U15 Grossgym Grosuplje odpravila na 3. turnir mednarodne lige EYBL v madžarski Debrecen. Upseh na omenjenem turnirju bi ekipi prinesel vstopnico za Superfinale v latvijski Rigi. Grosupeljčani so s turnirjem opravili z odliko, ter zasedli končno tretje mesto, ter si tako zagotovili nastop na Superfinalu, ki bo med 2.5 ter 5.5 potekal v latvisjki prestolnici Rigi. Poleg ekipne uspeha pa ne smemo tudi mimo dejstva, da sta se Mai Žvegla ter Gašper Škorjanc uvrstili tudi v All Star peterko celotnega turnirja.

19.4.
Košarkarski klub Grosuplje vs TJ DEKSTONE SOKOL PRAZSKY 100:71
Košarkarski klub Grosuplje vs Next Step Academy 67:64

20.4.
Košarkarski klub Grosuplje vs Reprezentanca madžarske U15 66:82

21.4.
Košarkarski klub Grosuplje vs Next Step Academy 61:49

Glede na dejstvo, da so si fantje skupaj s ekipo Rome v konkurenci velikih evropskih ekip kot so na primer: Next Step Academy, Inter Bratislava, HSC Rome, Fortitudo 103 Academy, Ratgeber Academy, Oxygen Orange,itd., izborili mesto med najboljših 8 v celotnem tekmovanju izreden uspeh.

Na Superfinalu, ki bo kot že omenjeno potekal med 3.5.2019 ter 5.5.2019 bodo ekipi Grosuplja nasproti stale ekipe kot so CSKA Moskva, BC Žalgiris, DSN Riga, BC Alytus, BC Moscow, VEF Riga, SKM Vilnus ter stari znanci iz ekipe HSC Rome.

Tilen Hoj, trener:
“Za nami je tako tretji turnir mednarodne lige EYBL v madžarskem Debrecnu. Že pred samim pričetkom le tega smo vedeli za kako velik vložek gre, ter kakšna je končna nagrad. Fantje so dali od sebe resnični čisto vse in so si to mesto med najbolših osem več kot zaslužili, saj so se njihove predstave skozi vse tri turnirje le še izboljševale. Pokazali so, da timsk duh, odrekanje ter pripravljenost za pomoč soigralcem lahko odtehtajo vse ! Zahvala pa ne gre le  jim, temveč tudi vsem staršem, ki so nas tako spremljali že tretji turnir, te resnično poživili sicer turobno vzdušje na samih tribunah. Zahvale pa gredo tudi našim podpornikom, torej Vadbenemu centru Grossgym, podjetju Autodelta ter Občini Grosuplje, brez katerih bi bilo naše delo še toliko težje. Seveda pa gredo zahvale tudi v KK Terme Olimia in KK Ivančna Gorica, s katerimi sodelujemo več kot korektno. Za konec bi samo še dodal, da sem ponosen na čisto vsakega izmed fantov, saj skupaj z njimi rastem tudi sam ! Fantje hvala in kapo dol!”