Izjemen mejnik Carmela Anthonyja

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Carmelo Anthony je bil v zadnjih letih velikokrat kritiziran s strani novinarjev in navijačev zaradi svojega načina igre, nezmožnosti prilagajanja svojega stila igre, nezmožnosti prilagajanja svoje vloge znotraj ekipe in še bi lahko naštevali. Tem kritika so botrovale predvsem številne selitve Carmela v zadnjih letih, ko je bil določeno obdobje celo brez kluba.

Bolj je bil oz. je znan po svojih dosežkih v ameriški reprezentanci, ko se je praviloma brez težav prilagajal zahtevam in pričakovanjem trenerjev in ima iz mednarodnih tekmovanj tudi lepo zbirko medalj – samo iz olimpijskih iger kar tri zlate medalje in eno bronasto.

V zadnjih letih se ga je tudi prijel vzdevek ‘Hoodie Melo’, ker so čez poletja v času priprav na spletu deževali razni posnetki, kako Anthony blesti in je nezgrešljiv na trening tekmah, praviloma oblečen v trenirko s kapuco.

 

Navkljub vsemu pa mu je nocoj v ZDA uspel mejnik, ki priča predvsem o njegovi odličnosti na parketnih NBA – na večni lestvici strelcev je prehitel Paula Pierca in je zdaj na petnajstem mestu, pred njim pa z manj kot 100 točkami prednosti Tim Duncan, tako da lahko Melo še v mehurčku ob trenutnih predstavah Portlanda prehiti legendarnega igralca San Antonia.