Izbrale so številke na dresih

s kategorijo
Novice
.

Slovensko žensko košarkarsko reprezentanco v četrtek in soboto proti Bolgariji ter Islandiji čakata zadnja obračuna kvalifikacij za junijsko evropsko prvenstvo. Čeprav nihče v izbrani reprezentanci ne dvomi, da bo Slovenija tam nastopila, sta cilj dve zmagi in s tem kar najboljše izhodišče pred žrebom skupin evropskega prvenstva, ki bo 8. marca.

KVALIFIKACIJE ZA EP ŽENSKE 2021, SKUPINA A
3. KVALIFIKACIJSKI CIKEL – LJUBLJANA, ARENA STOŽICE

5. kolo – četrtek, 4. februar 2021
ob 16.15 – SLOVENIJA : BOLGARIJA (prenos na Kanalu A)

ob 19.15 – ISLANDIJA : GRČIJA
6. kolo – sobota, 6. februar 2021
ob 17.00 – SLOVENIJA : ISLANDIJA (prenos na Kanalu A)

ob 20.00 – BOLGARIJA : GRČIJA

Dekleta do četrtkove tekme ločijo še trije treningi. So pa že izbrala številke, ki jih bodo nosile na dresih.

2 – Aleksandra KROŠELJ
3 – Teja OBLAK
6 – Annamaria PREZELJ
7 – Maruša SENIČAR
8 – Teja GORŠIČ
9 – Nika BARIČ
10 – Tina JAKOVINA
11 – Eva RUPNIK
12 – Eva LISEC
13 – Zala FRIŠKOVEC
31 – Tina TREBEC
88 – Merisa DAUTOVIĆ

PODSTRAN ŽENSKE ČLANSKE REPREZENTANCE V KVALIFIKACIJAH ZA EP 2021

Tina Jakovina, slovenska reprezentantka:
“Smo favoritinje, ampak to je treba dokazati na igrišču. Vse ekipe si zaslužijo spoštovanje. Dale bomo vse od sebe, ker se to za Slovenijo spodobi. Igramo bolj kakovostno košarko od tekmic. Bolgarke se še borijo za drugo mesto, Islandke pa so prišle sem odigrat dve dobri tekmi. Košarka v Bolgariji se dviguje, tam smo imele težko delo tudi v teh kvalifikacijah. Pričakujem, da se bodo tudi tukaj borile do konca. Takšnih tekem se veselimo.”

Zala Friškovec, slovenska reprezentantka:
“Cilji so jasni, dve zmagi. Veliko je odvisno od nas, kako bomo pripravljene. Obe ekipi spoštujemo in od sebe bomo dale vse. Komaj čakamo obe tekmi, da končamo ta kvalifikacijski cikel ter se uvrstimo na evropsko prvenstvo. Definitivno smo generacija, v katero se je veliko vlagalo že v mlajših selekcijah. Čas je, da nekaj tej ekipi vrnemo. Vsako leto mlajše dajemo več in bolj pomagamo. Ne, da je to nek pritisk, ampak počutim se dolžno, da postanem enakovreden del te ekipe in pokažem, kar lahko ter čim bolj pomagam svoji ekipi.”