Izbiramo NAJ košarkarski dogodek leta 2016 (7. krog)

v rubriki
Evropske lige
s kategorijo
Sponzorirane objave
.

Na portalu Košarka.si smo tudi letos pripravili izbor NAJ košarkarskega dogodka leta 2016, v katerem boste prav vi izbrali dogodek, ki je po vašem mnenju v letu 2016 najbolj zaznamoval košarkarsko sceno doma in po svetu. Izbrali smo 16 najbolj odmevnih košarkarskih dogodkov preteklega leta, z vašo pomočjo pa želimo po sistemu izpadanja dobiti tisti dogodek, ki je po vašem mnenju v preteklem letu najbolj zaznamoval košarkarsko dogajanje doma in po svetu.

naj-dogodek-kosarka-2016PEAK TELEMACH_7.krog

 

 

Tokratni izbor smo pripravili v sodelovanju s telekomunikacijskim podjetjem Telemach – generalnim sponzorjem slovenske košarkarske reprezentance  ter ponudnikom športne opreme PEAK Sport Slovenija – uradnim opremljevalcem slovenske olimpijske reprezentance in osebnim sponzorjem košarkarskih zvezdnikov kot so Tony Parker, Miloš Teodosić in Dwight Howard, ki prispevata nagrade, katere bomo v vsakem krogu izbora podelili preko žreba.
Glavni nagradi, ki jih bomo podelili v zadnjem (finalnem) krogu, sta majica/dres Tony Parker in dres Košarkarski kamp Goran Dragić z Dragićevim podpisom.

Peak Footer

Izbor omogoča PEAK Sport Slovenija

Vse kar morate torej narediti je, da na facebook strani Košarka, I like v komentar pod objavo novice z naslovom [NAJ KOŠARKARSKI DOGODEK LETA 2016] zapišete enega od dveh dogodkov, ki si po vašem mnenju zasluži napredovanje v naslednji krog. Tja se bo namreč uvrstil dogodek, ki bo prejel več glasov tako na facebook strani Košarka, I like kot tudi v anketi objavljeni v novici na portalu Košarka.si.

(V žreb za nagrade gredo le glasovi oddani v komentar na facebook profilu Košarka, I like)

Telemach banner

Izbor omogoča Telemach

7.KROG – Naj košarkarski dogodek leta 2016

V šestem krogu izbora za NAJ košarkarski dogodek leta 2016 ste izbrali Kevina Duranta, ki je poleti prestopil h Golden State Warriorsom in se bo tako v nadaljevanju pomeril z našo žensko reprezentanco in njihovo uvrstitvijo na EuroBasket 2017.

V tokratnem sedmem krogu se bosta za napredovanje udarila dogodka:

ZDA prvak olimpijskih iger

VS.

Luka Dončić MVP kroga v ACB ligi

V sedmem krogu letošnjega izbora za NAJ dogodek leta 2016 se bodo pomerile Združene države Amerike z novim naslovom olimpijskih prvakov in naš košarkarski fenomen, ki s svojimi odličnimi predstavami navdušuje v dresu madridskega Reala.

Na vas je, da v anketi spodaj oddate glas za enega od kandidatov, v kolikor pa želite sodelovati tudi v nagradni igri, morate svoj glas oddati tudi na facebook strani Košarka, I like.
Med vsemi sodelujočimi bomo vsak dan izžrebali 2 nagrajenca, ki bosta prejela praktični nagradi, ki jih podarjata sponzorja izbora – Telemach in PEAK Sport Slovenija.

SEDMI-KROG2016


ZDA prvak olimpijskih iger
Košarkarji ZDA so  v Riu de Janeiru ponovno pokazali svojo premoč in osvojili petnajsto zlato medaljo na olimpijskih igrah, tretjo v nizu.
Zlato medaljo so zvezdniki lige NBA osvojili povsem zasluženo, čeprav zvezdniška zasedba ni pustila tako suverenega vtisa kot smo bili to vajeni v preteklih letih. V svetovnem prvenstvu v Španiji so ZDA  namreč turnir končale z razliko v koših + 33, v Riu pa so Američani tekmece premagali s povprečno razliko 22,5 točk. Kljub temu so si povsem zasluženo okoli vratu obesili zlato.

 

Luka Dončić MVP kroga v ACB ligi
Konec leta 2016 je biser slovenske košarke Luka Dončić še enkrat več opozoril nase. Njegova predstava proti Fuenlabradi je namreč odmevala po Španiji, Evropi in svetu. Luka je bil namreč za svojo igro nagrajen – postal je MVP 11. kroga Lige Endesa.
V 34 minutah je dosegel 23 točk (8/10 za 2, 2/4 za 3, 1/1 prosti meti), temu pa dodal 11 podaj in štiri skoke. Ob tem je treba vedeti, da je bil Dončić poleg pri 50 točkah od 92, ki jih je dosegel Real. 23 jih je dodal sam, za 27 pa je podal svojim soigralcem!
Za nameček je Španija po desetih letih dočakala, da spet en košarkar na tekmi domače lige doseže 20 točk in 10 podaj. To je nazadnje leta 2006 uspelo Sergiu Rodriguezu.

Glasovi v spodnji anketi se bodo sešteli z glasovi oddanimi na facebook profilu Košarka, I like, vendar pa z oddanim glasom v spodnji anketi ne sodelujete v nagradni igri.

Kater dogodek je bolj zaznamoval košarkarsko leto 2016?

Rezultati

Loading ... Loading ...