Izbiramo NAJ košarkarski dogodek leta 2016 (4. krog)

v rubriki
Reprezentanca
s kategorijo
Sponzorirane objave
.

Na portalu Košarka.si smo tudi letos pripravili izbor NAJ košarkarskega dogodka leta 2016, v katerem boste prav vi izbrali dogodek, ki je po vašem mnenju v letu 2016 najbolj zaznamoval košarkarsko sceno doma in po svetu. Izbrali smo 16 najbolj odmevnih košarkarskih dogodkov preteklega leta, z vašo pomočjo pa želimo po sistemu izpadanja dobiti tisti dogodek, ki je po vašem mnenju v preteklem letu najbolj zaznamoval košarkarsko dogajanje doma in po svetu.

naj-dogodek-kosarka-2016PEAK TELEMACH_4.krog

 

Tokratni izbor smo pripravili v sodelovanju s telekomunikacijskim podjetjem Telemach – generalnim sponzorjem slovenske košarkarske reprezentance  ter ponudnikom športne opreme PEAK Sport Slovenija – uradnim opremljevalcem slovenske olimpijske reprezentance in osebnim sponzorjem košarkarskih zvezdnikov kot so Tony Parker, Miloš Teodosić in Dwight Howard, ki prispevata nagrade, katere bomo v vsakem krogu izbora podelili preko žreba.
Glavni nagradi, ki jih bomo podelili v zadnjem (finalnem) krogu, sta majica/dres Tony Parker in dres Košarkarski kamp Goran Dragić z Dragićevim podpisom.

Peak Footer

Izbor omogoča PEAK Sport Slovenija

Vse kar morate torej narediti je, da na facebook strani Košarka, I like v komentar pod objavo novice z naslovom [NAJ KOŠARKARSKI DOGODEK LETA 2016] zapišete enega od dveh dogodkov, ki si po vašem mnenju zasluži napredovanje v naslednji krog. Tja se bo namreč uvrstil dogodek, ki bo prejel več glasov tako na facebook strani Košarka, I like kot tudi v anketi objavljeni v novici na portalu Košarka.si.

(V žreb za nagrade gredo le glasovi oddani v komentar na facebook profilu Košarka, I like)

 

Telemach banner

Izbor omogoča Telemach

4.KROG – Naj košarkarski dogodek leta 2016

V tretjem krogu izbora za NAJ košarkarski dogodek leta 2016 so slavili košarkarji Cleveland Caveliersov, ki so v finalu nadoknadili zaostanek s 3:1 in s končnim izidom 3:4 premagali Golden State in tako prvič v zgodovini franšize osvojili naslov prvaka lige NBA.

V tokratnem tretjem krogu se bosta za napredovanje udarila:

CSKA prvak Evrolige 

VS.

Uvrstitev moške reprezentance na EuroBasket 2017

V četrtem krogu letošnjega izbora za NAJ dogodek leta 2016 se bosta udarila moskovski CSKA, ki je sedmič v zgodovini kluba osvojil evroligaški naslov in slovenska moška reprezentanca, ki se je brez poraza priborila nastop na letošnjem EuroBasketu 2017.

Na vas je, da v anketi spodaj oddate glas za enega od kandidatov, v kolikor pa želite sodelovati tudi v nagradni igri, morate svoj glas oddati tudi na facebook strani Košarka, I like.
Med vsemi sodelujočimi bomo vsak dan izžrebali 2 nagrajenca, ki bosta prejela praktični nagradi, ki jih podarjata sponzorja izbora – Telemach in PEAK Sport Slovenija.

ČETRTI-KROG2016

 

 


CSKA prvak Evrolige
15. maja lani je moskovski CSKA še sedmič v zgodovini kluba postal evropski klubski prvak. V velikem finalu so Rusi s 101:96 po podaljšku strli odpor Fenerbahčeja, ki je prvič igral finale Evrolige. Rusi so svoj sedmi naslov čakali od leta 2008.
Rusi so silovito začeli tekmo, polčas pa so dobili s kar 50:30! Nadaljevanje je pripadlo Turkom, ki so s trojko Bobbyja Dixona od koncu tretje četrtine (za 51:67) začeli lov na Ruse. S serijo 9:24 jim je uspelo. Dixon je 40 sekund pred koncem zadel trojko za 81:81. Za tem je MVP rednega dela Evrolige Nando De Colo (tudi F4 turnirja) izgubil žogo, Kostas Sloukas je povišal na 81:83, Viktor Hrijapa pa je postavil rezultat rednega dela 83:83.
V podaljšku so Turki začeli s trojko Sloukasa. Pri 91:90 je CSKA naredil serijo 6:0, Fenerbahče pa ni več zmogel preobrata.

Uvrstitev moške reprezentance na EuroBasket 2017
Slovenska moška reprezentanca je morala zavoljo nizke uvrstitve na prejšnjem evropskem prvenstvu prvič v zadnjih dvanajstih letih skozi kvalifikacijsko sito za nastop na EuroBasketu 2017. Pa vendar so naši fantje dokazali, da tja tudi sodijo, saj je Slovenija z zmago nad Ukrajino (80:69) brez poraza zaključila kvalifikacije na prvem mestu skupine E.
Naši fantje so po dvakrat premagali Bolgarijo, Kosovo in Ukrajino, tako da bodo konec avgusta in septembra letos, trinajstič v nizu udeleženci EuroBasketa, ki bo v Izraelu, Romuniji, Turčiji ter na Finskem.
Slovenija je tekmece premagovala s povprečno razliko v točkah + 16,6, in se tako uvrstila na evropsko prvenstvo kot ena od najbolj prepričljivih zasedb, skupaj 27, ki so se pomerile za zadnjih enajst prostih mest.

 

Glasovi v spodnji anketi se bodo sešteli z glasovi oddanimi na facebook profilu Košarka, I like, vendar pa z oddanim glasom v spodnji anketi ne sodelujete v nagradni igri.

Kater dogodek je bolj zaznamoval košarkarsko leto 2016?

Rezultati

Loading ... Loading ...