Izbiramo NAJ košarkarski dogodek leta 2016 (12. krog)

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Sponzorirane objave
.

Smo že v drugem delu izbora za NAJ košarkarski dogodek leta 2016, v katerem boste prav vi izbrali dogodek, ki je po vašem mnenju v letu 2016 najbolj zaznamoval košarkarsko sceno doma in po svetu.
Ostalo je le še pet kandidatov, ki so se prebili skozi sito in se bodo v nadaljevanju potegovali za naziv NAJ dogodek leta 2016, med njimi pa so kar trije dogodki povezani s slovenskimi košarkarji in košarkaricami.

naj-dogodek-kosarka-2016PEAK TELEMACH_12.krog
Tokratni izbor smo pripravili v sodelovanju s telekomunikacijskim podjetjem Telemach – generalnim sponzorjem slovenske košarkarske reprezentance ter ponudnikom športne opreme PEAK Sport Slovenija – uradnim opremljevalcem slovenske olimpijske reprezentance in osebnim sponzorjem košarkarskih zvezdnikov kot so Tony Parker, Miloš Teodosić in Dwight Howard, ki prispevata nagrade, katere bomo v vsakem krogu izbora podelili preko žreba.
Glavni nagradi, ki jih bomo podelili v zadnjem (finalnem) krogu, sta majica/dres Tony Parker in dres Košarkarski kamp Goran Dragić z Dragićevim podpisom.

PEAK cover photo_PARKER 2_828x315

Izbor omogoča PEAK Sport Slovenija!

Vse kar morate torej narediti je, da na facebook strani Košarka, I like v komentar pod objavo novice z naslovom [NAJ KOŠARKARSKI DOGODEK LETA 2016] zapišete enega od dveh dogodkov, ki si po vašem mnenju zasluži napredovanje v naslednji krog. Tja se bo namreč uvrstil dogodek, ki bo prejel več glasov tako na facebook strani Košarka, I like kot tudi v anketi objavljeni v novici na portalu Košarka.si.

(V žreb za nagrade gredo le glasovi oddani v komentar na facebook profilu Košarka, I like)

Telemach banner

Izbor omogoča Telemach!

12.KROG – Naj košarkarski dogodek leta 2016

Dobili smo že tretjega kandidata oziroma kandidatke, ki se bodo pomerile v polfinalu izbora za NAJ košarkarski dogodek leta 2016. To so naše reprezentantke, ki so si lani prvič v zgodovini samostojne Slovenije priborile nastop na evropskem prvenstvu.
Ostal je še en par, ki se bo potegoval za zadnje mesto v letošnjem polfinalu:

Luka Dončić MVP kroga v ligi ACB

VS.

Upokojitev Kobeya Bryanta

V dvanajstem krogu letošnjega izbora za NAJ dogodek leta 2016 se bosta za napredovanje v polfinale pomerila eden najboljših košarkarjev vseh časov, ki je lani končal svojo bogato kariero in pa eden košarkarjev, ki je lani opozoril nase in šele začel pot med najboljše.

Na vas je, da v anketi spodaj oddate glas za enega od kandidatov, v kolikor pa želite sodelovati tudi v nagradni igri, morate svoj glas oddati tudi na facebook strani Košarka, I like.
Med vsemi sodelujočimi bomo vsak dan izžrebali 2 nagrajenca, ki bosta prejela praktični nagradi, ki jih podarjata sponzorja izbora – Telemach in PEAK Sport Slovenija.

dvanajst-KROG2016

 

 

Luka Dončić MVP kroga v ACB ligi
Konec leta 2016 je biser slovenske košarke Luka Dončić še enkrat več opozoril nase. Njegova predstava proti Fuenlabradi je namreč odmevala po Španiji, Evropi in svetu. Luka je bil namreč za svojo igro nagrajen – postal je MVP 11. kroga Lige Endesa.
V 34 minutah je dosegel 23 točk (8/10 za 2, 2/4 za 3, 1/1 prosti meti), temu pa dodal 11 podaj in štiri skoke. Ob tem je treba vedeti, da je bil Dončić poleg pri 50 točkah od 92, ki jih je dosegel Real. 23 jih je dodal sam, za 27 pa je podal svojim soigralcem!
Za nameček je Španija po desetih letih dočakala, da spet en košarkar na tekmi domače lige doseže 20 točk in 10 podaj. To je nazadnje leta 2006 uspelo Sergiu Rodriguezu.

Upokojitev Kobeya Bryanta
Lansko sezono je poleg velikega obračuna med Warriorsi in Caveliersi zaznamovala predvsem upokojitev Črne Mambe, ki je na vsaki tekmi požel bučne aplavze in poslovilne slovesnosti s strani nasprotnih klubov in njihovih navijačev. Čeprav je bila lanska sezona Lakersov ena najslabših, če ne kar najslabša, je Kobe na zadnji tekmi navdušil vse v dvorani in Utahu nasul kar 60 točk. Več o izjemni karieri Bryanta si lahko preberete v članku: Kobe Bryant – Konec ere enega izmed največjih košarkarjev vseh časov


Glasovi v spodnji anketi se bodo sešteli z glasovi oddanimi na facebook profilu Košarka, I like, vendar pa z oddanim glasom v spodnji anketi ne sodelujete v nagradni igri.

Kater dogodek je bolj zaznamoval košarkarsko leto 2016?

Rezultati

Loading ... Loading ...