Iz sveta NBA: začetek priprav, 95% cepljenih igralcev, Simmons v nemilosti soigralcev

Rubrika: Liga NBA

V tem tednu so se začeli pripravljalni tabori klubov lige NBA, tudi s (ponovno) tremi slovenskimi predstavniki – Luka Dončić bo še vedno prvo ime Dallasa, Vlatko Čančar bo poskušal narediti korak naprej v Denverju, Goran Dragić pa začenja novo poglavje svoje kariere v Torontu.

 

Ena osrednjih tem pogovorov je stopnja cepljenosti med igralci – cepljenje sicer še ni obvezno, so pa za necepljene igralce sprejeli zelo stroge varnostne pogoje, v San Franciscu in New Yorku pa necepljeni domači igralci sploh ne smejo igrati domačih tekem.

V ekipi New Yorka naj bi bili cepljeni vsi igralci, Andrew Wiggins pa se zaenkrat še ni odločil za cepljenje, tako da je vprašanje, če bo na voljo na domačih tekmah v novem Chase Centru. Zaenkrat pa še ni znan niti status Kyrie Irvinga iz Brooklyna.

 

K cepljenju je igralce pozval tudi legendarni Kareem Abdul-Jabbar.

 

Še naprej pa se prava mala drama odvija pri Philadelphiji. Ben Simmons še vedno zahteva menjavo, zavrnil je sestanek s soigralci v Los Angelesu, prišel pa ni niti na medijski dan in začetek prirpav, zaradi česar bo verjetno tudi finančno kaznovan. Klub še ni našel ustreznega partnerja, ki bi v zameno za Simmonsa ponudil igralca ali paket igralcev, ki bi se klubu takoj pomagali vključiti v boj za naslov prvaka.

Na medijskem dnevu ga je dokaj ostro napdael prvi zvezdnik ekipe Joel Embiid, ki je dejal, da se je ekipa vsa ta leta še kako prilagajala Simmonsu in da je neodgovorno do ekipe in soigralcev, ki so odvisni od dobrih rezultatov na igrišču, da na tak način izsiljuje menjavo v nov klub.