Iz Romunije brez zastavljenega cilja

v rubriki
Naši na tujem
s kategorijo
Novice
.

Slovenska reprezentanca v košarki 3×3 je na kvalifikacijskem turnirju izgubila odločilno tekmo proti Španiji in na koncu osvojila tretje mesto. Nastop na evropskem prvenstvu sta si priigrali Nemčija in Španija.

Znamenita Mamaia Beach (Romunija) je gostila enega od treh kvalifikacijskih turnirjev za letošnji FIBA 3×3 Europe Cup, ki bo se bo konec avgusta odvijal v Debrecenu. Pomlajena reprezentanca Slovenije, za katero so v Romuniji nastopili Adin Kavgić, Anže Srebovt, Tjaž Rotar in Milan Kovačević, je na koncu osvojila tretje mesto, kar pa žal ni bilo dovolj za uvrstitev na evropsko prvenstvo. 

Slovenski košarkarji so v skupinskem delu tekmovanja zanesljivo premagali Kosovo in Andoro, nato pa izgubili obračun z Nemci ter odločilno tekmo proti Španiji.

Matic Vidic, selektor slovenske reprezentance 3×3:
“Žal nismo dosegli zastavljenega cilja. Prvi dve tekmi smo pričakovano dobili, nato pa žal izgubili z Nemci, ki so nam popolnoma omejili napade v raketo, na kar se nismo znali prilagoditi. Proti Španiji smo izgubili v podaljšku, vsi vemo, kako je igrati podaljšek v košarki 3×3. Nismo izkoristili svojih priložnosti, na koncu pa je odločil posrečen met Španca. Po dolgem času smo nastopili s pomlajeno reprezentanco, saj se v košarki 3×3 stvari hitro spreminjajo. Tokrat se nam žal ni uspelo uvrstiti na evropsko prvenstvo, kmalu pa nas čakajo kvalifikacije za olimpijske Igre, svetovno prvenstvo v kategoriji U23 ter kvalifikacije za evropsko prvenstvo v kategoriji U18. Prav tako pa se že veselimo finala državnega prvenstva ter Ljubljana Challegerja.”
REZULTATI TEKEM
SLOVENIJA : KOSOVO 21:8
SLOVENIJA : ANDORA 22:8

SLOVENIJA : NEMČIJA 10:12
SLOVENIJA : ŠPANIJA 15:16

Lestvica
1. Nemčija
2. Španija
3. Slovenija