Iz Olimpije v Koper

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Moštvo Sixt Primorske je zaključilo s kadrovanjem pred novo sezono. Zadnja okrepitev koprske zasedbe je Aleksandar Lazić (203 cm, 1996). Bosanski krilni košarkar je s slovenskimi prvaki sklenil enoletno sodelovanje z možnostjo podaljšanja še za dodatno leto.

Lazić, ki s svojo atletsko pripravljenostjo zna dvigniti navijače na noge s številnimi atraktivnimi potezami, v Sloveniji ni novinec. V minuli sezoni je branil barve ljubljanske Petrol Olimpije, katero je Sixt Primorska ugnala v finalu slovenskega Superpokala, Lige Nova KBM ter v polfinalu Pokala Spar. Pred vrnitvijo v slovensko prestolnico – med letoma 2012 in 2016 je tam že nastopal za mlajše selekcije tedanje Union Olimpije -, je bil v Srbiji član beograjskega Dynamica in Mege Bemax.

V dresu ljubljanskega kluba je v minuli sezoni nastopal v šestih različnih tekmovanjih, obenem pa v kvalifikacijah za nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu na Kitajskem branil še barve svoje domovine. Skupno je odigral kar 78 tekem. Najboljše predstave je nizal v slovenskem državnem prvenstvu, v katerem je na 28 tekmah v povprečju na parketu prebil skoraj 26 minut. V tej času je 9,9 točkam dodajal 6,3 skoke in 1,7 podaj. V Ligi ABA je odigral vseh 22 tekem rednega dela in v dobrih 23 minutah 6,8 točkam dodal 4,8 skokov in 1,7 podaj. Z ljubljanskim klubom je odigral tudi 13 preizkusov v košarkarski Ligi prvakov. V omenjenem evropskem tekmovanju je dosegal po sedem točk, 6,2 skoka ter po slabo podajo in pridobljeno žogo na tekmo.

S prihodom bosanskega reprezentanta so v ambicioznem koprskem prvoligašu sklenili igralski mozaik pred začetkom nove sezone, v kateri ga čakajo nastopi v petih tekmovanjih. Poleg vseh treh slovenskih tekmovanj (Liga Nova KBM, Pokal Spar, Superpokal Slovenije) se bodo primorski tigri prvič podali v boje med regionalno elito, med katero so si mesto izborili z osvojitvijo naslova prvaka Lige ABA 2. S posebnim povabilom bodo konec septembra zaigrali tudi na regionalnem Superpokalu. Novih izzivov jim tako niti v četrtem letu delovanja ne bo manjkalo.

Podobno kot v minuli sezoni, ko so tigri osvojili kar štiri lovorike, bo njihovo moštvo sestavljeno iz mešanice izkušenih ter mladih in obetajočih košarkarjev. Za organizacijo igre bosta skrbela 22-letnika – Žan Mark Šiško in Nejc Barič, na branilskih položajih bodo igrali kapetan Alen Hodžić, Luka Vončina in Američan Stephen Holt. Na krilu bo moč najti najstarejšega posameznika ekipe – 34-letnega Američana Lancea Harrisa, Jakoba Čebaška ter zadnjo okrepitev Aleksandra Lazića. Pod obročem bodo ekipo zaokrožili Marjan Čakarun, ki trenutno brani barve hrvaške reprezentance na poletni Ligi NBA, Marko Jagodić Kuridža (oba sta s klubom nedavno podaljšala sodelovanje za dve sezoni), Ivan Marinković ter slovenska reprezentanta Žiga Dimec in Jan Kosi. Ekipa bo sezono začela s povprečno starostjo dobrih 26 let in pol.

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:
“Zadovoljni smo, ker smo lahko igralski mozaik za novo sezono zaključili z igralcem takšnega kova. Aleksandar Lazić je mlad, gibčen in hiter košarkar. Takšen tip igralca je naši ekipi v preteklosti manjkal.”

Aleksandar Lazić, okrepitev Sixt Primorske:
“Izredno sem vesel, da sem se lahko pridružil tako ambiciozni sredini kot je Sixt Primorska. V pretekli sezoni so v Kopru dokazali, da klub deluje vrhunsko v vseh pogledih. Želim si, da se čim prej vklopim v ekipo ter da zadovoljim pričakovanja navijačev, vodstva kluba in trenerja Jurice Golemca.”