Iz Olimpije tudi Bratož in Artis

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Ljubljanska Cedevita Olimpija je z organizatorjema igre Domnom Bratožem in Dominicom Artisom uspela doseči dogovor o sporazumni prekinitvi pogodb.

Ljubljanski klub nadaljuje s krčenjem igralskega kadra. Cedevita Olimpija se je s slovenskim organizatorjem igre Domnom Bratožem in ameriškim kreatorjem igre Dominicom Artisom, dogovorila za sporazumni prekinitvi pogodbi. Oba sta se ljubljanskim Zmajem pridružila konec letošnjega januarja.

Dominic Artis je za Cedevito Olimpijo v Ligi ABA zaigral na štirih tekmah in v povprečju dosegal 6,8 točke, 2,3 podaje in 1,3 pridobljene žoge v 13,3 minutah igre. Svojo najboljšo predstavo je prikazal na obračunu 21. kola regionalnega tekmovanja z Budućnostjo VOLI, ko je v 19 minutah igre dosegel 12 točk. Artis je zaigral tudi na obeh tekmah Lige Nova KBM za prvaka in v malo več kot 25 minutah igre beležil 9,5 točke, 4,5 podaje in 4,5 skoke na tekmo. Dres ljubljanskega kluba je nosil tudi v slovenskem pokalnem tekmovanju in na treh tekmah dosegal 2,3 točke, 1,7 podaje in 1,7 skoke.

V tekmovalni sezoni 2019/20 se Bratož v Ligi ABA v 15 sekundah, ki jih je preživel na parketu proti FMP-ju, ni uspel vpisati med strelce, v malo več kot minuti igre na obračunu tretjega kola Lige Nova KBM s Helios Suns pa je v statistiko vpisal en skok. V Pokalu Spar je zaigral na dveh tekmah, v skupno dveh minutah igre pa je zbral en skok.

Dominic Artis:
»Od trenutka, ko sem postal član Cedevite Olimpije, so me člani strokovnega štaba, soigralci in navijači sprejeli odprtih rok. Vse v klubu poteka na zelo visoki ravni in zelo hvaležen sem, da sem bil lahko del te organizacije.«