Iz Laškega v Ligo NBA!

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

Laščani so včeraj sklenili sezono v Ligi Nova KBM. Prišli so do četrtfinala, kar je za ekipo, ki so jo pred začetkom sezone vsi odpisali, uspeh. Za nameček se lahko zgodi, da je Chris Thomas (v mestu ob Savinji je opravil dobro delo), ameriški trener, ki mu srce bije za Slovenijo, v svoji sredi kalil bodočega NBA-jevca!

Trenira in se pripravlja

Avstralec Matur Maker je izpustil četrtfinale proti Sixtu Primorski, saj se ta 21-letni Avstralec že pripravlja na morebitne treninge, kjer bo skušal prepričati svoje bodoče delodajalce v Ligi NBA. Fant gre na draft, so vedeli povedati včeraj po tekmi v Laškem, kjer je pustil pečat.

V Ligi Nova KBM je beležil po 12.9 točke in 9.6 skoka (dovolj, da je bil prvi skakalec ekipe) ter 1.7 podaje na tekmo.

Prek Avstralije v ZDA

Matur je po rodu iz Južnega Sudana, odkoder pa se je pred državljansko vojno umaknil v Ugando, od tu pa v Avstralijo, kjer se je začel ukvarjati s košarko, kot 13-letnik pa je odšel na šolanje v ZDA, kjer je ostal do lani. Svojo legionarsko kariero košarkarja je začel v Švici.

Brat v NBA-ju

V Ligi NBA že igra njegov brat Thon Maker (prav zavoljo prijateljstva Chrisa Thomasa in Thona je Matur prišel v Slovenijo), ki je bil sprva član Milwaukeeja (2016 – 2019), od letos pa brani barve Detroita.

Možnost za Laščane

V primeru, da bo Matur izbran na draftu Lige NBA, da bo temu sledila sklenitev pogodbe z enim do klubov Lige in da ima Matur še veljavno pogodbo z Zlatorog, se lahko slednji nadeja konkretne (žal le za evropske razmere, za NBA drobiž!) odškodnine, ki jo klubi iz NBA-ja plačujejo evropskim zasedbam.