Iz Krke: “Po državni naslov in v prvo polovico Lige ABA!”

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Krka, aktualni prvak Druge Lige ABA, je že začela s pripravami na novo sezono, v kateri imajo krkaši visoke cilje tudi znotraj regionalnega tekmovanja, kjer se bodo znova potegovali za čim višjo uvrstitev. Trener Simon Petrov je imel na prvem treningu na voljo vse igralce prvega moštva, z izjemo Dina Cinca in Paola Marinellija, ki trenutno nastopata za hrvaško reprezentanco.Ekipa na treningu

Na prvem treningu so bili prisotni Martin Jančar Jarc, Miha Škedelj, Tim Osolnik, Domen Bratož, Dalibor Đapa, Marko Jošilo, Žiga Fifolt, Jakov Stipaničev, Matic Šiška, Jure Balažić, Jure Lalić in Luka Lapornik, poleg njih pa še mladinca Luka Medved in Leon Strgar.

Poleg zvestih navijačev so košarkarje pozdravili predsednik kluba Andraž Šuštarič in član upravnega odbora Marjan Erpe.

Jasne ambicije

„Jedro ekipe smo ohranili, dodali smo tri nove moči. Vsi trije razmere že poznajo, saj so v klubu pustili močan pečat že v preteklih sezonah. Optimistično gledam v novo sezono. Čaka nas precej dela, že uvodoma v Ligi ABA pa tudi zahtevne tekme,“ je povedal predsednik kluba Andraž Šuštarič.

„Ambicije so jasne: ciljamo na uvrstitev v prvo polovico Lige ABA ter na naslov državnega prvaka,“ predsednik še razkrije klubske apetite pred novo sezono, v kateri so ekipi dodali še dva mlada nadarjena košarkarja – Luko Medveda in Leona Strgarja. „Hvala za podporo navijačem v pretekli sezoni in, vse vljudno vabim, da se nam pridružijo tudi v novi,“ še sklene predsednik.

Prvi derbi med Krko in Petrolom Olimpijo bo na sporedu že v 1. krogu Lige Nova KBM!