Iz KK Janče v ZDA

s kategorijo
Novice
.

Slovenija ima novega igralca na tuje – 203 cm visok slovenski mladinski reprezentant Aljaž Kunc, ki lahko igra na pozicijah od 1 do 3, nadaljuje svojo košarkarsko in študijsko pot na Floridi. Na Impact Basketball Academy & Elevation Academy je dobil polno štipendijo za zadnji letnik “high school” in treninge na akademiji.

Eminentna imena

Akademijo je ustanovil Joe Abunassar, pri izgradnji akademije pa mu je pomagalo nekaj izjemnih košarkarjev in trenerjev, kot so Kevin Garnett, Chauncey Billups, Prince Tayshaun in Tyronn Lue. V novem okolju bo imel vse potrebno za nadaljnji razvoj in priložnost dokazati, da tudi v Sloveniji znamo delati z mladimi igralci.

“KK JANČE mu na novi poti želi veliko zdravja, dobrih treningov in tekem ter kanček prepotrebne sreče :) V priponki highlights-i njegove zadnje sezone v KK JANČE,” so zapisali ob tej veseli novici v slovenskem klubu.

“Za mano je 6 prekrasnih let v dresu KK JANČE, v klubu kjer sem dobil ogromno priložnosti za dokazovanje in vse možnosti za razvoj. Hvala vsem trenerjem in soigralcem, ki so vsak po svoje pripomogli, da sem lahko odprl novo poglavje… JANČE SO ZAKON,” pa je ob slovesu povedal Kunc.