Iz Italije na Polzelo

Rubrika: Liga Nova KBM

Po sezoni v Italiji, se na polzelski parket vrača in krepi ekipo na centerski poziciji, Jure Besedić. Klub zapuščata Ožbej Glavan in Đukan Đukanović.

31-letni slovenski center, ki je večji del svoje kariere odigral v Sloveniji, se po krajši avanturi v Italiji, ponovno vrača na Polzelo. Po sezonah 2021/2022 in 2022/2023 bo ponovno oblekel rumeno-moder dres in pomagal ekipi v boju za obstanek. V zadnji sezoni na Polzeli je nosil kapetanski trak in v povprečju dosegal 10,1 točke, 4,7 skokov in 2,3 asistenci na tekmo.

Letošnjo sezono je začel v Italiji, kjer je nosil dres košarkarskega kluba Pallacanestro Piacentina. Na 17 tekmah v njihovem dresu je v povprečju odigral dobrih 21 minut na tekmo, ob tem pa dosegal 9,4 točke, 4,1 skokov in 1,5 asistenc na tekmo.

Ob ponovnem povratku na Polzelo je Jure Besedić opisal svoje občutke: “Vesel sem, da se vračam na Polzelo. Mislim, da je ekipa zdaj kompletna in popolnjena, zato se veselim, da bom lahko pomagal pri boju za obstanek. Čaka nas veliko dela, kljub temu pa nekaj fantov že poznam, poznam tudi trenerjev način dela in menim, da bomo igro lahko dvignili na višji nivo. Komaj čakam, da se pridružim soigralcem na treningih, ob tej priložnosti pa vabim vse navijače, da se tekem udeležujejo v čim večjem številu.“

Jure, dobrodošel nazaj, so še dodali v taboru KD Hopsi.