Iz Bayerna na klop Cedevite Olimpije

Rubrika: ABA Liga

Mesto prvega pomočnika glavnega trenerja Zvezdana Mitrovića bo v Cedeviti Olimpiji z začetkom nove sezone 2024/25 prevzel srbski strokovnjak Đorđe Adžić, ki v Ljubljano prihaja iz Bayerna Basketball.

Srbski strokovnjak Đorđe Adžić bo z začetkom nove tekmovalne sezone 2024/25 postal prvi pomočnik novemu glavnemu trenerju članske zasedbe Cedevite Olimpije, Zvezdanu Mitroviću. Adžić v Ljubljano prihaja po tem, ko je vrsto let preživel na klopi nemškega evroligaša Bayerna Basketballa, pred tem pa je bil del strokovnega štaba v Anadolu Efesu, kjer je sodeloval skupaj z legendarnim Dušanom Ivkovićem, in podgoriške Budućnosti.

Adžić je pred prihodom v Ljubljano med drugim deloval tudi v Ušću, Vizuri in Megi, del svoje kariere pa je preživel tudi kot skavt NBA ekip. Bil je del strokovnih štabov mlajših reprezentančnih selekcij srbskih reprezentanc, med njimi je bila tudi tista, ki je z Nikolo Jokićem in Vasilijem Micićem osvojila srebrno medaljo na svetovnem prvenstvu na Češkem. Slovenski košarkarski navdušenci so ga imeli leta 2013 priložnost spremljati tudi na klopi srbske reprezentance na EuroBasketu v Sloveniji.