Iz Amerike v Fenerbahče k Radu Trifunoviču

Rubrika: Evroliga

Fenerbahče bo okrepljen nadaljeval sezono. Kot javljajo grški (kot prvi je o tem poročal grški portal SDNA.gr) in turški mediji, bo novi član Fenerja postal Tyler Dorsey (193 cm, 1996), ki se po neuspeli epizodi v Ligi NBA vrača v Evropo. Z ekipo turškega giganta naj bi sklenil pogodbo za leto in pol, na mesec pa bo prejemal po 200.000 evrov. Poleg Fenerbahčeja se je zanj ogrel tudi Anadolu Efes, ki ima težave s poškodbami.

Dorsey je bil leta 2017 izbran na draftu Lige NBA, med letoma 2017 in 2019 je bil član Atlante, potem, tudi Memphisa. Vmes je igral v Ligi NBDL, potem pa se je selil v Evropo – sprva za dve leti v Maccabi, potem je bil član Olympiacosa. Lani julija je postal član Dallasa, ki pa ga je odpustil 26.12. Nazadnje je igral za Texas Legends, kjer je beležil po 18.9 točke, 2.7 podaje in 4.6 skoka na tekmo.

Zdaj pa se vrača v Evropo. V Fenerbahče (tam uspešno deluje naš trener Rado Trifunovič), kjer bo igral pod taktirko Dimitrisa Itoudisa, ki ga je vodil tudi v grški reprezentanci na zadnjem EuroBasketu.