Ivković bi imel Grke v Ligi ABA

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Na Balkanu se nadaljuje lobiranje za dokaj nenaravno vključitev grškega Olympiakosa v Ligo ABA. „Liga ABA ne bo izgubila na kvaliteti, ampak bo še pridobila! Na drugi strani Grki obljubljalo, da bo potne stroške klubom pokrila ena od močnih letalskih družb,“ je v bran Olympiakosu stopil tudi srbski trenerski as Duda Ivković, ki je bil v letih 1997 in 2012 z Olympiakosom klubski prvak Evrope.


Spomnimo: Olympiakos se je zaradi večkrat spornega sojenja na derbijih s Panathinaikosom odločil, da zapusti grško ligo in se priključi Ligi ABA. Ponavljamo: Grki se niso za ta korak odločili, ker bi v Ligi ABA videli nekaj več, ampak zato, ker bežijo iz domačega okolja. Zdi pa se, da so se tako hitro, kot bi ga zapustili, znali tja tudi vrniti.

Vodstvo Lige ABA se je minuli teden sestalo s predstavniki grškega evroligaša. O nadaljnjih postopkih pa lahko odloča skupščina klubov, vrhovni organ lige, ki odloča tudi o spremembi statuta (kjer je jasno zapisano, kdo lahko igra v Ligi ABA) in posledično tudi o širitvi tekmovanja.

Pa ravno navadili smo se, da se je Liga ABA stabilizirala.