Itoudis potrdil, da se pogovarja s Slovenijo

v rubriki
Reprezentanca
s kategorijo
Novice
.

„O detajlih na tem mestu še ne bi. Več o tem lahko pove vodstvo Košarkarske zveze Slovenije predsednik Matej Erjavec in generalni sekretar Rašo Nesterović. Zveza je stopila z mano v stik, na tem mestu se zahvaljujem tako g. Erjavcu kot g. Nesteroviću. Velika čast je to, da te k sodelovanju vabi zveza, ki ima evropskega prvaka,“ je za Slovenske novice povedal 49-letni Dimitris Itoudis.


Za najboljše le najboljše

Grški strokovnjak je bil klican, da pride na pomoč Sloveniji, aktualnemu evropskemu prvaku, ki pa je iz objektivnih in subjektivnih razmer daleč od stare slave. Če so že morali pri KZS izbrati novega selektorja, so se odločili v tem hipu za najboljšega – gre za trenerja, ki vodi aktualnega evropskega prvaka in trenerja, ki je lani prejel nagrado za naj trenerja Evrolige.

Sedem naslovov prvaka Evrolige

Izbrali so trenerja, ki je izvrstno pozna mentaliteto in prostor ex-Jugoslavije. Leta 1987 se je odločil, da pride na študij v Zagreb na Kineziološko fakulteto, prav v Zagrebu pa je v KK Zagreb tudi začel s trenerskim delom. Uspešno je deloval v Panathinaikosu, ko je bil 13 sezon pomočnik Željku Obradoviću, s katerim je osvojil pet naslovov prvaka Evrolige, dvakrat je bil prvak tudi sam.

Vprašalo se bo tudi CSKA

„Kako bo naprej, bomo videli. Zagotovo se bo ob tem upoštevalo tudi voljo CSKA-ja, pri katerem imam še veljavno pogodbo. Zato se bo predsednik KZS-ja Matej Erjavec sestal s predsednikom CSKA-ja Andrejem Vatutinom,“ je še dodal Itoudis, ki je ob tem spomnil, da bodo svoje dodale tudi izredne razmere, ki jim derigira koronavirus.

Znanec slovenske košarke

Leta 2007 je Dimitrios Itoudis predaval v Sloveniji. Bil je gost Združenja košarkarskih trenerjev Slovenije, ob njem pa še Duško Ivanović in Aleksandar Džikić. Itoudisa je na seminar povabil Memi Bečirovič.

Ob tem velja omeniti še to: Dimitris Itoudis je v preteklosti sodeloval z Jako Lakovičem (med letoma 2002 in 2006), Sanijem Bečirovičem (v sezoni 2006/2007) in Klemnom Prepreličem (2013/2014 v Banvitu).