Italijanom Evroliga, Ligi ABA še manj manevrskega prostora

v rubriki
Evroliga
s kategorijo
Novice
.

Italijanski športni časnik La Gazzetta dello Sport poroča, da je že znano ime kluba, ki bo v prihodnji (2020/2021), ne pa v tej (2019/2020) dobil posebno mesto v Evroligi! To bo bolonjski Virtus, ki ga vodi trener Saša Đorđević, okrepil pa ga je Miloš Teodosić. Italijanski kolegi pišejo, da je ekipa iz Bologne že „bookirala“ mesto med elito.

Prvo razočaranje 11. julija

To pa ni dobra novica za klube Lige ABA, za katerimi pa je že eno razočaranje. Pred slabimi tremi tedni je ECA, delniška družba Euroleague Commercial Assets, ki ima v lasti Evroligo, odločila, da nova sezona v domačih ligah (Španija, Nemčija) in komercialnih tekmovanjih (Liga ABA in Liga VTB) ne prinaša mest v Evroligi! Odločeno je bilo, da bodo namesto teh štirih mest tri pripadla posebnim vabilom (t.i. Wild card), ena dragocena vstopnica v Evroligo pa bo po novem šla finalistu pokala EuroCup!

„Prvak Lige ABA bo imel prihodnji dve sezoni mesto v Ligi ABA!“ je 11. julija zatrdil Domagoj Čavlović, podpredsednik Lige ABA. Ob tem pa je v pogovoru za srbske medije še dodal, da je Liga ABA dobila čvrste garancije delniške družbe ECA.

Evroliga ima svoje načrte

Že zdaj je jasno, da sta ostali za sezono 2020/21 le še dve posebni vabili. Ob tem pa ne gre pozabiti, da si Evroliga želi širitve v Pariz, London, Stockholm… Pa tudi ko se bo pojavil kak potentni vlagatelj, bi utegnilo biti še manj (manevrskega) prostora za Ligo ABA.