ISKRENE ČESTITKE: KADETINJE Z ODLIKO IN ZLATOM V A DIVIZIJO!

s kategorijo
Novice
.

Reprezentanca deklet U16 je v finalu evropskega prvenstva zanesljivo premagala Portugalsko (71:56) in brez izgubljene tekme osvojila zlato medaljo. Naše košarkarice so v Sofiji dosegle zgodovinski uspeh ter Sloveniji poleg izjemnega prvega mesta priigrale napredovanje v divizijo A. 

Naše košarkarice so zgodovinski obračun s Portugalkami začele hrabro ter že v uvodnih minutah zagospodarile na igrišču. Po hitrem vodstvu Slovenije, je po uspešnem metu Ane Vite Mićunović v šesti minuti na semaforju kazalo 13:4, na začetku druge četrtine pa so Slovenke z delnim izidom 8:0 povišale že na 23:7. Portugalke naleta naših košarkaric niso uspele zaustaviti, ob polčasu je prednost Slovenije znašala visokih petnajst točk (37:22). V prvih dvajsetih minutah je izjemno igro prikazala Tara Pulević, ki je v dobrih petih minutah dosegla kar 9 točk.


Portugalke tudi v drugem polčasu niso uspele ujeti priključka. Varovanke selektorja Gašperja Sluge so z gibljivo consko obrambo in odličnim skokom povsem zatrle portugalski napad, na drugi strani pa so z moštveno igro prihajale do izdelanih metov. Prednost Slovenije je pred zadnjimi desetimi minutami znašala 17 točk, kar je bilo seveda dovolj za miren zaključek srečanja ter zaslužen in zgodovinski uspeh slovenskih košarkaric. Mojca Jelenc je z izjemno predstavo in novim dvojnim dvojčkom (15 točk in 10 skokov) prejela naziv najkoristnejše igralke finala (MVP), Zala Šrot (9 skokov) in Tara Pulević sta prispevali po 11 točk.

 


Gašper Sluga, selektor reprezentance deklet U16:
“Igralke so še enkrat več pokazale, da so prave zmagovalke. Po včerajsnji zmagi se niso zadovoljile in so danes odigrale dobro tekmo ter zasluženo dvignile lovoriko. Čestitke vsem za osvojeno prvo mesto, brez praske, in nasplošno dobro reprezentančno akcijo. To je velik uspeh za slovensko žensko košarko. Zahvala sodelavcem v strokovnem štabu – Blaž, Luka, Vesna, Rok in Tomo so dodali svojo vrednost h končnemu uspehu. Zahvala zvestim navijačem za vso podporo, ki smo jo bili deležni. In srečno vsem v novi sezoni.”

EP DU16, B divizije, finale, 24.8.
SLOVENIJA – Portugalska 71:56
Slovenija: Mičunovič 8, Čeh 5, Pulevič 11, Ude 5, Šrot 11, Ivanuša 8, Burgar 4, Dragar 4, Jelenc 15.

Zlato medaljo so osvojile Ana Vita Mićunović, Blaža Čeh, Tara Pulević, Ula Ude, Alina Kvrgić, Zala Šrot, Hana Ivanuša, Sara Burgar, Ana Nuša Anžič, Anja Dragar, Mia Žekš in Mojca Jelenc. Na širšem reprezentančnem spisku so bile Sara Sambolić, Hana Sambolić, Sara Garić, Lia Oberč in Katja Sever.

ŠTAB REPREZENTANCE:
Trener: Gašper Sluga
Pomočnika trenerja: Blaž Meglič in Luka Kalezič
Trener za telesno pripravo: Rok Rezdevšek
Maserka: Vesna Lešnjak
Vodja poti: Tomislav Kovačič
Vodja reprezentanc mlajših starostnih kategorij: Mirko Jurjavčič
Predstavnik za odnose z javnostmi: Matic Zupanc