In prvi izbor gre v … New Orleans!

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

New Orleans Pelicans so na loteriji dobili prvi izbor na izboru lige NBA, ki bo potekal 20. junija. Dvomov koga bodo izbrali ni, to je veliki talent iz univerze Duke Zion Willliamson. Zaposleni so glasno proslavili, ko jim je ples kroglic namenil Williamsona in novo priložnost za izgradnjo franšize, ki ima za sabo eno težjih sezon.

Reforma sistema loterije, katere namen je bil odvrniti ekipe od namernega izgubljanja tekem, je tako uspela. Pelicansi so sezono končali pri 33-ih zmagah in so imeli, skupaj z Dallasom in Memphisom, le 6-odstotne možnosti za prvi izbor. Pri treh najslabših moštvih lige je ta odstotek znašal 14 odstotkov, a niso imele pretirane sreče pri žrebu. New York Knicks so dobili tretji izbor, Cleveland Cavaliers petega, Phoenix Suns pa so bili izžrebani kot šesti.

Dallas Mavericks ne bodo imeli priložnosti, da Luki Dončiću priskrbijo še enega vrhunskega igralca preko izbora. Spomnimo, v skladu z lanskoletno menjavo z Atlanta Hawks, bi Dallas obdržal letošnji izbor, če bi ta padel med prvih pet, a ker so Mavsi bili izžrebani šele kot deseti, bo namesto njih izbirala Atlanta.