“Imeli smo težave v skoku, kjer vidim prostor za napredek!”

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Cedevita Olimpija je prišla do 14. zmage v Ligi ABA, varovanci trenerja Jurice Golemca so kontrolirali tekmo, na koncu pa zasluženo zmagali. Po koncu srečanja je trener Golemac opozoril na skok, ki ga je s 36:33 dobil FMP. Kar pa niti ni presenečenje – FMP je v tej kategoriji s 34 skoki povprečno na tekmo vodilni v Ligi ABA! Ljubljančani na srečanje v regiji zberejo po 30 skokov.

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
“Čestitke fantom za zmago. Tekma je bila težka, kar smo tudi pričakovali. Nadzorovali smo celoten potek srečanja, a nismo imeli moči, da bi ob vodstvu za 12, 14 ali 16 točk prelomili obračun. Tekmecem smo dovolili, da se vrnejo v igro. Imeli smo težave v skoku, kjer vidim prostor za napredek.”

Rion Brown, igralec KK Cedevita Olimpija:
“FMP je zelo dobra ekipa, mi pa se poskušamo vrniti v ritem po reprezentančnem premoru. Menim, da smo v drugem polčasu na trenutke pokazali dobro predstavo. Še vedno trdo delamo in napredujemo. Liga ABA je zahtevno in izenačeno tekmovanje. Vemo, da vsak poraz, sploh pa na domačem igrišču, pomeni, da bomo imeli težave z uvrstitvijo med prva štiri moštva na lestvici. Igramo dobro in s tem želimo nadaljevati. Pred nami je zahtevna tekma z Virtusom Segafredo Bologno. Sam mislim, da smo ekipa, ki se lahko uvrsti na zaključni turnir četverice in to je tudi moj cilj.”