‘I’m going to Disney World!’

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Ameriški športniki ob trenutkih velikih zmagoslavij na vprašanje novinarjev, kaj bodo po zmagi najprej naredili, rečejo: ‘I’m going to Disney World!‘ Ta praksa se je uveljavila predvsem v ligi NFL, ko kamere ob koncu tekme mrzlično zasledujejo MVP-ja tekme in lovijo vsako njegovo izjavo.

Želja, da obiščejo Disney World, pa se utegne še pred samim zmagoslavjem uresničiti številnim NBA igralcem – vse glasnejše so namreč govorice, da bi prav Disney World v Orlandu lahko predstavljal najboljšo možnost za nadaljevanje sezone.

 

Poleg lokacije v Orlandu so v igri še Los Angeles in Las Vegas, vendar bi lahko prav Disney World z vso svojo infrastrukturo, ki med drugim že ima tri košarkarske dvorane, pomenil najvarnejšo možnost, kjer bi lahko celoten kompleks nekako zaprli in ustvarili nekakšen varen balon, ki bi omogočal varno nadaljevanje NBA sezone.

Orlandu gre v prid tudi to, da je korporacija Disney lastnik mrež ESPN in ABC, ki sta tudi medijska partnerja lige NBA.

Še en spodbuden znak torej, da bi se liga NBA vendarle lahko nekako vseeno nadaljevala tam, kjer se je sredi marca zaradi COVID-19 pandemije prekinila.