Ilirija presenetila Triglav, Loomis, Hana Ovčina in Yeisy Alexandra Perez po 21

Rubrika: Ženska košarka

V soboto so prvoligašice odigrale celotno deseto kolo. Strelsko so bile najbolj uspešne igralke Sarah Elizabeth Loomis, Hana Ovčina in Yeisy Alexandra Perez, ki so dosegle vsaka po 21 točk. Naslednje tekme so na sporedu 16. Decembra, ko bosta v Kranju in Celju odigrani prvi tekmi 11. kola.

in action during 1.SKL Women basketball match between Triglav and Akson Ilirija in Kranj, Slovenia on January 8, 2022
1.SKL ZA ŽENSKE, 1. DEL TEKMOVANJA
10. kolo
Sobota 10. december
DERBY JEŽICA : VBO MARIBOR 69:44 (16:11, 20:6, 21:10, 12:17)Derby Ježica je danes na domačem terenu gostila ekipo VBO Maribor. Na začetku tekme sta si ekipi vodstvo izmenjevali, nato pa so domačinke nastopile bolj suvereno in po prvi četrtini do konca tekme ohranjale prednost.

V prvih minuti tekme so Mariborčanke povedle z zadetim metom za dve točki, razliko pa so kmalu povečale še z zadetim metom za tri točke. Ježičanke so jih hitro ujele in prevzele prednost. Tako so si igralke izmenjevale vodstvo v prvi četrtini, v deseti minuti pa so ga košarkarice domače zasedbe ponovno prevzele in ohranile do konca tekme. Dvoboj so zaključile z rezultatom 69:44.

Ljubljančanke so bile izrazito natančnejše pri metu iz igre (40%-26%), prav tako so dosegle večjo število skokov (51-43) in asistenc (19:11).

S 17 točkami je Hana Ivanuša (Derby Ježica) postala najboljša strelka sobotne tekme. Največ točk sta domači ekipi prispevali še njeni soigralki Dunja Novović, ki jih je dosegla 13 in Maja Jakobčič, ki je poleg 11 točk dosegla še 14 skokov. Nasprotujoči ekipi je največ točk prispevala Aneja Stojko, in sicer 9, sledila ji je Zoja Vilfan z 8.

Derby Ježico naslednja tekma čaka 16. decembra, ko se bo pomerila proti Triglavu. VBO Maribor pa bo dan kasneje v domači dvorani gostila Tosama Ledito.

CINKARNA CELJE : PRO-BIT KONJICE 101:43 (33:10, 22:13, 27:11, 19:9)

Cinkarna Celje v domači dvorani še ni okusila poraza, saj so danes v dvoboju visoko premagale Pro-Bit Knjice. Domačinke so ponovno presegle tromestno številko v rezultatu, še posebej pa je izstopala Sara Elizabeth Loomis, ki je dosegla 21 točk.

Prvo četrtino so uspešneje začele gostje, ki so dosegle prvi dve točki na tekmi, nato pa so prednost hitro prevzele Celjanke in jo povečevale do konca tekme. Z borbeno igro so dosegle rezultat 101:43.

Košarkarice domače zasedbe so se bolj izkazale na vseh področjih igre; bile so bolj natančne pri metu iz igre (46%-30%), prav tako pri prostih metih (68%-53%), dosegle so večje število skokov (52-35) in asistenc (27-13).

Mesto najboljše strelke domače ekipe je z 21 točkami prevzela Sarah Elizabeth Loomis, ki je prispevala še 13 skokov. Sledila ji je Ana Nuša Anžič, ki je za zmago dosegla 14 točk. Za nasprotno ekipo je največ točk dosegla Hana Ovčina, in sicer prav tako 21 točk.

Cinkarna Celje bo naslednjo soboto gostila ekipo Domžal, Pro-Bit Konjice pa 17. decembra čaka tekma z Akson Ilirijo, prav tako na domačem parketu.

DOMŽALE : TOSAMA LEDITA 66:56 (19:17, 10:15, 14:13, 23:11)

To soboto sta se med seboj pomerili obe domžalski ekipi. Košarkarice Tosame Ledite so kot gostje nastopile proti Domžalam. Po napeti tekmi so z razliko 10 točk zmagale igralke domače zasedbe.

Razlika je bila skozi celotno tekmo majhna, tako da se do samega konca tekme ni zagotovo vedelo, kdo bo zmagal. Večino časa druge in tretje četrtine so bile v vodstvu gostje, nato pa so v triintrideseti minuti tekme povedle domačinke. Pet minut do konca je bil rezultat ponovno izenačen, zato je ekipa Domžal zaigrala boj suvereno in še zadnjič prevzela vodstvo. Razliko so v zadnjem delu povečale na deset točk in zmagale z rezultatom 56:66.

Domžale so se bolj izkazale pri metu iz igre (38%-30%), prav tako so imele manj izgubljenih žog (16-23). Tosama Ledita pa je zadela večji delež prostih metov (67%-81%) in si priborila več skokov (38-49).

Po končanem domžalskem derbiju je mesto najboljše strelke z 21 točkami prevzela Yeisy Alexandra Perez iz ekipe Domžal. Z 18 točkami ji je sledila Eliza Pintar. Za gostje pa se je s 14 točkami najbolj odrezala Urša Žibert.

Domžale se bodo naslednjič pomerile s Cinkarno Celje 16. decembra, Tosama Ledita pa bo naslednji dan gostovala v Mariboru.

AKSON ILIRIJA : TRIGLAV 75:69 (21:16, 20:23, 13:18, 21:12)

Na Ježici sta se to soboto pomerili Akson Ilirija in Triglav. Ljubljančanke so branile svoj niz zmag, ki ga je zaenkrat razbil le en poraz v začetku sezone. Triglavanke pa so se borile za svojo šesto zaporedno zmago, ki bi utrdila njihovo mesto na lestvici. Ob končnem sodniškem pisku so se po napeti tekmi veselile domačinke, ki so zmagale z rezultatom 75:69.

Ekipi sta gledalce puščale na trnih skozi celoten dvoboj, saj je bil konec tekme popolnoma nepredvidljiv. Vodstvo sta si stalno izmenjevali, razlika pa je še dve minuti pred koncem štela le 3 točke. Zmago so si nato priborile domačinke, ki so bile v ključnih trenutkih bolj natančne pri metu.

Ilirijanke so bile le nekoliko bolj uspešne pri metu iz igre (44%-40%) in pri prostih metih (85%-82%). Prav tako so dosegle večje število asistenc (20-16). Število skokov sta imeli obe ekipi enako (27), gostje pa so bile uspešnejše pri zgubljenih žogah (18-16).

Za zmagovalno ekipo je največ točk prispevala Nikolina Delić in to 17. Sledila ji je Jovana Spasovski s 16 točkami. Z 19 točkami je najboljša strelka tekme postala košarkarica ekipe Trigalva, Rebeka Abramovič.

Naslednja tekma za Akson Ilirijo je na sporedu 17. decembra proti Pro-Bit Konjicam. Triglavanke pa se bodo 16. decembra pomerile proti Derby Ježici.