Igralci nezadovoljni z uradno žogo EuroBasketa 2017

Rubrika: Eurobasket

Kapetani reprezentanc so na predsednika FIBA Horacia Muratoreja naslovili protestno pismo, v katerem so se pritožili nad spremembo Molten košarkarskih žog, s katerimi se igra na letošnjem prvenstvu.

Kapetani in njihovi soigralci vodilne može naprošajo, da se trenutne žoge umaknejo iz uporabe takoj po koncu prvenstva, ter da se v prihodnje tudi igralce vključi v odločevanje pri izbiri novih žog oziroma materialov, le to vpliva na njihove igre.


Kapetani so v pismu, ki je bilo poleg Mouratoreja naslovljeno tudi na Divca, zapisali, da so od soigralcev prejeli veliko pritožb na samo površino žoge, ki so jo menjali prejšnje poletje, ker naj bi ta povzročala veliko težav, še posebej proti koncu tekme, ko žoga postane mokra.
Zapisali so tudi, da želijo sodelovati pri izbiri nove žoge, saj se zavedajo da je Molten pomemben partner tako FIBA, kot tudi številnih nacionalnih zvez.
Spomnili so tudi, da se je podobna situacija leta 2007 pripetila tudi v ligi NBA, ko je spremembe pri uradni žogi uvedel Spaldning, vendar so takrat s skupnim sodelovanjem hitro rešili situacijo, brez da bi ogrozili sponzorsko razmerje.

Za dobro evropske košarke upamo, da bodo FIBA, Molten in igralci našli skupni jezik.